Finanslov: Rød kæmpe til Johanne: I var kun en tom skal

27. nov 2013, 11:46
Tidligere formand for 3F Poul Erik Skov Christensen langer hidsigt ud efter Enhedslisten dagen derpå, hvor hele fagbevægelsen ømmer sig.

Poul Erik Skov Christensen, der stoppede som formand for 3F i september, brøler nu med i koret af oprørte fagforeningsbosser, efter at en rød finanslov i går kuldsejlede.

Skov Christensen peger på, at Løkke har god grund til at sende en stor tak til Enhedslisten. Han mener, partiet helt har mistet politisk føling og realitetssans. I en harmdirrende statusopdatering skriver han:

"For få uger siden fremstod han (Lars Løkke) ret "forpjusket" midt i al balladen om GGGI og sine mange bilag. Og mens Enhedslisten stadig har det rungende ekko, af et godt kommunalvalg i ørerne, har Enhedslisten fuldstændig mistet politisk orientering i forhold til, hvad det er for en dagsorden de mange faglige aktive på landets arbejdspladser har interesse i," skriver Skov Christensen med henvisning til blandt andet kampen mod social dumping.

Den tidligere fagboss mener, at Enhedslisten har begået en politisk brøler af dimensioner og været med til at fremstille Lars Løkke som en midtersøgende helt.

"Når informationerne om, hvad det egentlig er Enhedslisten har smidt på gulvet, kommer ud i de kommende dage, vil ingen fatte en brik.
Denne politiske brøler, og manglende overblik og realitetssans, vi i dag har været vidner til, har samtidig hevet Lars Løkke Rasmussen ind som ”Redningsmand” for en politisk aftale hen over midten. Nu står han og Venstre stærkt igen."

Konen i muddergrøften

Tak Johanne, skriver Skov Christensen ironisk og sammenligner Johanne Schmidt Nielsen med konen i muddergrøften, der ville have det hele og endte med ingenting. Og han beklager, at Enhedslisten har villet give køb på blandt andet en forstærket indsats mod social dumping.

"Det undrer mig, hvordan gode faglige folk i Enhedslistens folketingsgruppe stiltiende kan se til, at genindførelse af fradrag for fagligt kontingent, tvungen ID kort på landets arbejdspladser og andre tiltag for at bekæmpe social dumpning, skal forsvinde op i luften, er mig en gåde."

Poul Erik Skov Christensen lægger ikke fingre imellem og slutter af med at affyre følgende salve:

"Enhedslisten havde en historisk chance for at gøre en forskel, og kvittere for opbakning fra de mange lønmodtagere til partiet, men det viste sig alt sammen kun at være en tom skal, af populisme, indstuderede one-liners til 15 sekunder i TV Avisen. De magtede ikke at stå distancen og tage et ansvar. Ja, det er jo noget andet at sidde ved et forhandlingsbord og skabe resultater, end uforpligtende at optræde som den frelsende hurtigsnakker på TV."

Enhedslisten kommenterer den voldsomme kritik fra fagbevægelsen her