Borgmester i Gribskov Kommune, Anders Gerner Frost (C), har rod med sin hjemmepleje. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

FOA raser: Rod og kaos med hjemmeplejen i Gribskov

11. aug 2019
Et privat firma har ikke kunnet varetage hjemmeplejen i kommunen. Nu forsøger de sig med en anden model. Problemet ligger hovedsagligt i, at de ikke har villet betale, hvad det koster at drive en fungerende hjemmepleje, lyder det fra FOA.

I foråret opsagde Gribskov Kommune aftalen med det private plejefirma Attendo efter klager fra borgerne. Den opsigelse træder i kraft til december. Nu har kommunen fundet en løsning, nemlig en kombination af offentligt og privat hjemmepleje, og de har samtidig lavet en aftale med to private leverandører. Det skriver TV 2 Lorry.

 Det vil sige, at borgerne snart får et brev om, at de kan vælge hvilket firma, de ønsker:

- Jeg synes, der har været meget rod og kaos med hjemmeplejen i Gribskov. Borgerne har gået flere uger uden at vide, om de har kunnet få lov at beholde deres faste hjemmepleje, siger Lene Lindberg, der er afdelingsformand for FOA Nordsjælland, til A4 Nu.

Pralet med landets billigste hjemmepleje
FOA er ikke tilfredse med den måde Gribskov Kommune har håndteret situationen med at finde fungerende hjemmepleje til kommunen:

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Hos FOA havde vi ønsket en form for virksomhedsoverdragelse, hvor kommunen tilbød medarbejderne fra Attendo at komme med over og arbejde i kommunen. Så kunne borgerne få den medarbejder, de var vant. Det ville også være den bedste løsning for medarbejder, så de kunne fortsætte det arbejde, de var vant til. Jeg ved, at parterne har snakket meget frem og tilbage, men de skal til at finde en løsning, det er jo snart december.

I første omgang var der ingen plejefirmaer, der bød på opgaven til den pris, som kommunen satte den i udbud til. Men efter kommunen satte prisen op med fem millioner kroner, var der tre firmaer, der henvendte sig.

- Kommunen har siden Lars Løkke kom til magten pralet med, at de havde landets billigste hjemmepleje. Nu kan man se, at det ikke har kunnet lade sig gøre at drive hjemmepleje til den pris, siger Lene Lindberg.