20200901-182228-L-1920x1315we
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Corona-kaos i landsholdslejren: Landstræner og ni spillere ude

10. nov 2020, 11:26
Robert Skov er testet positiv i landsholdslejren. Landstrænerduo og en række spillere er nu i isolation.

Landstræner Kasper Hjulmand, assistenttræner Morten Wieghorst og i alt ti spillere er ude af billedet til onsdagens fodboldlandskamp mod Sverige.

Det er konsekvensen af, at Robert Skov og en af holdets behandlere blev testet positiv for coronavirus mandag aften.

Dansk Boldspil-Union skriver i en pressemeddelelse, at man har valgt at isolere landstrænerduoen og yderligere ni spillere, der har været i potentiel nærkontakt med de to smittede.

Det drejer sig om Frederik Rønnow, Yussuf Poulsen, Rasmus Falk, Pione Sisto, Anders Dreyer, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Jesper Hansen og Martin Braithwaite. De er isoleret i flere dage.

Derudover er Kasper Dolberg også isoleret, fordi han har afleveret en positiv coronatest. Årsagen til dette kan formentlig føres tilbage til, at Dolberg havde virusset tilbage i september. Derfor afventer DBU lige nu Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) tilladelse til at tage ham ud af isolation igen. Han kan muligvis spille mod Sverige.

I Hjulmand og Wieghorsts fravær kommer trænerteamet mod Sverige til at bestå af angrebstræner Ebbe Sand, målmandstræner Lars Høgh og analytiker Mounir Akhiat.

Samtidig er syv nye spillere indkaldt til truppen. Det drejer sig om Patrick Mortensen (AGF), Andreas Maxsø (Brøndby), Alexander Bah (Sønderjyske), Carlo Holse (Rosenborg), Thomas Mikkelsen (Lyngby), Jesper Lindstrøm (Brøndby) og Jakob Ahlmann (AaB).

Hele den danske delegation blev testet to gange mandag, og ifølge DBU blev alle isoleret på deres hotelværelser, indtil der forelå svar på den første test.

Her var alle negative, men da svarene på den anden test var klar sent mandag aften, var der altså to positive imellem. Både Skov og behandleren er sendt hjem.

- Det er vores vurdering, at smitten ikke er sket i lejren, og vi har fundet det tidligt, så vi bedre kan håndtere det videre forløb. Alle øvrige test er negative, og vi bliver testet igen, siger landsholdslæge Morten Boesen.

- Vi har efter dialog med sundhedsmyndighederne besluttet et forsigtighedsprincip, hvor vi isolerer en række personer, der har været i potentiel nærkontakt med de to smittede personer, forklarer han.

Det står klart, at det bliver et noget decimeret dansk landshold, der går på banen til onsdagens testkamp mod svenskerne.

I forvejen må holdet undvære syv spillere, der er tilknyttet klubber i England, fordi Storbritannien har skærpet indrejsereglerne for folk fra Danmark.

/ritzau/