Ritt Bjerregaard fik konstateret kræft i 2015. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix (arkiv)

Ritt Bjerregaard uhelbredeligt syg: Sådan går det

21. dec 2019
Ritt Bjerregaards kræft breder sig fortsat, men lige nu har hun det godt, fortæller den tidligere minister og overborgmester.

Ritt Bjerregaard lever med visheden om, at hun aldrig bliver erklæret rask.

LÆS OGSÅ: Dansk rigmand alvorligt syg: Sælger sit livsværk

I 2015 fik den tidligere minister og overborgmester konstateret kræft i endetarmen, og nu fortæller hun til Ekstra Bladet, at sygdommen fortsat breder sig, men at det går langsomt.

- Jeg har nogle metastaser i lungerne, og de vokser næsten ikke. Så det er sådan noget med en millimeter eller noget i den dur fra den ene skanning til den anden, fortæller 78-årige Ritt Bjerregaard.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Hun fortæller også, at hun har det godt og lever med det.

- Og lige nu lever jeg rigtig godt, siger hun til avisen.

LÆS OGSÅ: Kendt restaurant afsløret: "Åndssvagt og dumt"

Den tidligere toppolitiker har i flere omgange fortalt om sit forhold til døden. Blandt andet kæmper hun sammen med sin mand, Søren Mørch, for retten til aktiv dødshjælp.

- Smerterne kan jeg frygte ved min sygdom. Og være bange for at komme til at ligge hjælpeløs. Så hellere selv sige, at jeg har haft et godt liv sammen med dem, jeg holder af, og sige farvel og tak for denne gang. Det handler om en værdig afsked på livet, sagde Ritt Bjerregaard tidligere på året.

Ritt Bjerregaard skriver på sine erindringer "Udenfor" og har foreløbig udgivet tre bind. Hun er nu i gang med bind nummer fire.

LÆS OGSÅ: Politiker donerer sin løn væk: - Har betalt den højeste pris