Ritt Bjerregaard efterlyser tilstedeværelse og praktiske løsninger på hospitalerne. Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix

Ritt Bjerregaards mand var indlagt: Nu revser hun sundhedsvæsnet

21. jun 2019
Ritt Bjerregaard er overbevist om, at sundhedsvæsenet er ramt "af de spareøvelser, som regionen har været underlagt fra regeringen – 2 pct. hvert år".

I en kommentar i Jyllands-Posten argumenterer den tidligere toppolitiker Ritt Bjerregaard for en forbedring af hospitalsvæsnet.

LÆS OGSÅ: Ærlig Jes Dorph om kampen mod alkohol: Det største vendepunkt i mit liv

Ifølge den 78-årige tidligere minister og tidligere overborgmester i København skal poltikerne droppe forestillingen om afskaffelse af regionerne, og i stedet give regionerne fornuftige arbejdsvilkår med en ordentlig økonomi.

Hun savner politiske udspil, "for der er problemer i sundhedssektoren. Det er først og fremmest sygehusenes funktion, det er galt med", skriver hun og fortæller, at hun på nærmeste hold har oplevet, hvordan et venligt og tålmodigt personale lades i stikken, fordi den overordnede struktur ikke fungerer.

I forbindelse med at hendes mand, Søren Mørch, var indlagt på hjerteafdelingen på Bispebjerg Hospital i København, savnede hun den lovede "patientansvarlige læge til hver patient" og den tilknyttede "afdelingssygeplejerske til afdelingen".

Ritt Bjerregaard gætter på, at sundhedsvæsenet er ramt "af de spareøvelser, som regionen har været underlagt fra regeringen – 2 pct. hvert år".

"Når problemerne blev rejst politisk, så svarede sundhedsministeren, at det ikke var hendes ansvar, men regionernes – og det forbigås i tavshed, at den samlede økonomi til Bispebjerg Hospital og alle andre hospitaler i høj grad er regeringens ansvar", skriver hun og efterlyser tilstedeværelse og praktiske løsninger.