I en kommentar i Jyllands-Posten argumenterer den tidligere toppolitiker Ritt Bjerregaard for en forbedring af hospitalsvæsnet.

LÆS OGSÅ: Ærlig Jes Dorph om kampen mod alkohol: Det største vendepunkt i mit liv

Ifølge den 78-årige tidligere minister og tidligere overborgmester i København skal poltikerne droppe forestillingen om afskaffelse af regionerne, og i stedet give regionerne fornuftige arbejdsvilkår med en ordentlig økonomi.

Tilmeld dig nyhedsbrevet A4 Morgen her

Hun savner politiske udspil, "for der er problemer i sundhedssektoren. Det er først og fremmest sygehusenes funktion, det er galt med", skriver hun og fortæller, at hun på nærmeste hold har oplevet, hvordan et venligt og tålmodigt personale lades i stikken, fordi den overordnede struktur ikke fungerer.

I forbindelse med at hendes mand, Søren Mørch, var indlagt på hjerteafdelingen på Bispebjerg Hospital i København, savnede hun den lovede "patientansvarlige læge til hver patient" og den tilknyttede "afdelingssygeplejerske til afdelingen".

Ritt Bjerregaard gætter på, at sundhedsvæsenet er ramt "af de spareøvelser, som regionen har været underlagt fra regeringen – 2 pct. hvert år".

"Når problemerne blev rejst politisk, så svarede sundhedsministeren, at det ikke var hendes ansvar, men regionernes – og det forbigås i tavshed, at den samlede økonomi til Bispebjerg Hospital og alle andre hospitaler i høj grad er regeringens ansvar", skriver hun og efterlyser tilstedeværelse og praktiske løsninger.