Særligt sårbare lønmodtagere har valgt at sige deres job op, fordi de frygter at smitte pårørende med coronavirus eller selv blive smittet. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix/arkiv

Frygter smitte: Ansatte i risikogruppe siger deres job op

1. maj, 18:00
Særligt sårbare lønmodtagere har valgt at sige deres job op, fordi de frygter at smitte pårørende med coronavirus eller selv blive smittet. Det haster med en løsning om lønkompensation, mener regeringens støttepartier og flere organisationer.

14 dage er det siden, at regeringen og Folketingets partier afsatte midler til at finde en løsning for sårbare ansatte, der risikerer at blive alvorligt syge ved smitte med coronavirus.

Men der er endnu ikke fundet en løsning, og det irriterer flere parter.

LÆS OGSÅ: Støttepartier presser på: Pårørende til sårbare ansatte bør også sendes hjem med løn

I fagforbundet BUPL har man kendskab til pædagoger i risikogruppen, der har sagt jobbet op eller overvejer at gøre det, fordi de frygter for eget eller familiemedlemmers helbred ved at tage på arbejde.

- Vi har fire eksempler med pædagoger, der har skrevet til os, at de enten overvejer at sige deres job op, eller som allerede har gjort det. De tør ikke løbe risikoen ved at tage på arbejde. Det er helt katastrofalt, siger Mette Skovhus Larsen, faglig sekretær og arbejdsmiljøansvarlig i BUPL.

Også i 3F får man henvendelser fra medlemmer, der er bekymrede. Det drejer sig bl.a. om kronikere og medlemmer, som er i kræftbehandling.

- Jeg er glad for, at der er afsat penge til denne gruppe af lønmodtagere, så de også kan blive omfattet af lønkompensation. Men det er ikke blevet præciseret, hvilke grupper det drejer sig om. Jeg bliver bare nødt til at sige, at det haster at få fundet en løsning, siger Tina Christensen, næstformand i 3F.

Støttepartier: Det går for langsomt

Regeringen og Folketingets partier har besluttet at afsætte en pulje på 200 millioner kroner til at lønkompensere udvalgte sårbare grupper. Nu er det så op til sundhedsmyndighederne at afgrænse målgruppen.

Men det arbejde går for langsomt, mener Enhedslisten og SF.

- Det er meget problematisk, at vi ikke har fundet en løsning endnu. Allerede da vi udvidede aftalen om sygedagpenge, foreslog vi, at risikogruppen og pårørende skulle være omfattet af aftalen. Det var der ikke opbakning til, siger Enhedslistens beskæftigelsesordfører, Victoria Velasquez.

Det er potentielt rigtig farligt for de her mennesker at komme på arbejde, og der er brug for en lønkompensationsordning. Vi skal genåbne samfundet forsigtigt og tage særligt hensyn til risikogrupperne
Jacob Mark, gruppeformand, SF

Hun er ligeledes blevet kontaktet af danskere i risikogruppen, som ikke tør møde på arbejde.

- Jeg har talt med en frisør, der endte med at sige op fra sit arbejde, fordi hun ikke kunne være derhjemme med løn, fortæller ordføreren.

LÆS OGSÅ: Ny aftale skal sikre, at sårbare ansatte kan arbejde hjemme

SF’s gruppeformand, Jacob Mark, er enig i, at det haster med at finde en løsning.

- Vi synes, at det går for langsomt. Der er mennesker derude, som bliver tvunget på arbejde, fordi arbejdspladserne ikke har råd til at sende dem hjem. Jeg får mails fra folk, der er villige til at sige jobbet op.

- Det er potentielt rigtig farligt for de her mennesker at komme på arbejde, og der er brug for en lønkompensationsordning. Vi skal genåbne samfundet forsigtigt og tage særligt hensyn til risikogrupperne, siger han.

Jacob Mark har stillet et § 20-spørgsmål til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) for at høre, hvorfor der endnu ikke er en afklaring.

Løsninger kan findes lokalt

Ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer skal man kontakte sin egen læge, hvis man er i risikogruppen og er i tvivl om, hvorvidt man skal møde på arbejde. Derefter kan det aftales med arbejdsgiveren, om man kan blive omplaceret til andre arbejdsopgaver eller arbejde hjemmefra.

Medlemmernes frustrationer kan også udmønte sig i, at de siger, at de vil sige deres job op. Vi mener dog, at det er et meget dramatisk skridt at tage, og vi siger til dem, at de skal gå tilbage til deres læge for at høre, hvor de ligger i forhold til risikogruppen
Anne Sander, udviklingschef, Diabetesforeningen

Mange er gode til at finde løsninger lokalt, men der er også udfordringer visse steder, fastslår Mette Skovhus Larsen fra BUPL.

- Der er enkelte steder, hvor det har været svært. Her har lægerne ikke villet give lægeerklæringer, og man har skubbet ansvaret videre til lederne i institutionerne om at tage beslutningen om, hvorvidt ansatte i risikogruppen skal blive hjemme, siger hun.

Diabetesforeningen: Det haster

Diabetesforeningen får mange henvendelser fra medlemmer, der er bekymrede og frustrerede over situationen. Nogle er endda villige til at melde sig ledige for at undgå smittefaren på arbejdspladsen.

- Det haster med at få en afklaring. Lønkompensation er tænkt som en mulighed for at give både arbejdsgivere og arbejdstagere et mere klart fundament at træffe en beslutning på. Det er bedre med en løsning i dag end i morgen, siger Anne Sander, udviklingschef og daglig leder af Diabetesforeningens rådgivningsteam.

- Medlemmernes frustrationer kan også udmønte sig i, at de siger, at de vil sige deres job op. Vi mener dog, at det er et meget dramatisk skridt at tage, og vi siger til dem, at de skal gå tilbage til deres læge for at høre, hvor de ligger i forhold til risikogruppen, siger hun.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Beskæftigelsesministeriet oplyser dog, at man fortsat afventer Sundhedsstyrelsens afgrænsning af målgruppen, som kan blive omfattet af en lønkompensationsordning.