Rigspolitichefen under pres

31. okt 2008
DF kræver politireformen rettet op til februar. Brian Mikkelsen vil give frist indtil sommeren. Men de er enige om, at det skal gå stærkt.

Problemerne med politireformen skal løses nu. Det mener både DF og justitsminister Brian Mikkelsen (K). Begge taler nu om at sætte en tidsfrist for, hvornår arbejdet skal være færdigt. Rigspolitichef Torsten Hesselbjerg beder om tålmodighed.

Men tålmodelighed har han fået rigeligt af, mener Brian Mikkelsen.

"Min tålmodighed er opbrugt. Problemerne skal håndteres. Det skylder vi borgerne. Jeg forventer, at vi kan få rettet de mange problemer, der er med borgerbetjeningen i første halvår 2009," siger Brian Mikkelsen til Berlingske Tidende.

Både DF og Justitsministeren er - ligesom mange borgere - trætte af, at danskerne ikke kan komme igennem, når de ringer til politiet, eller at politiet har nedprioriteret indbrud til fordel for andre forbrydelser.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Dansk Folkeparti kræver problemerne løst inden 1. februar næste år. Brian Mikkelsen erklærer sig principielt enig.

"Jeg er i den situation, at jeg skal kunne sige noget, der holder vand. De datoer, jeg kommer med, skal kunne holde. Derfor siger jeg, at problemerne skal være løst i første halvår," siger han til Berlingske.

Især problemet med borgerne, der ikke kan komme igennem på telefonen, kræver politikerne en hurtig løsning på.

Men det, at tålmodigheden med politiet er opbrugt, er ikke det samme som at sige, at tålmodigheden med rigspolitichef Torsten Hesselbjerg er væk, forklarer Justitsministeren.

"Som jeg har sagt flere gange også til politikere: Det her drejer sig ikke om personer. Det drejer sig om, at vi gerne vil have reformen til at virke til gavn for borgerne. Der er min tålmodighed slut. Vi vil indgå en aftale, hvor vi forbedrer telefonbetjeningen til gavn for borgerne, så man undgår nogle af disse svigt."

-Newspaq

faktaboks