Rig dressurkonge betaler 62 kr. i timen

13. aug 2013, 10:36
Staldpasser hos dansk OLmedaljevinder i dressur fik 10.000 kroner om måneden for fuldtidsarbejde.

En 23-årig rumæner har i de seneste to år arbejdet til en usædvanligt lav løn hos virksomheden Helgstrand Dressage, skriver Fagbladet 3F.

På trods af at virksomheden har haft millionoverskud i de seneste år, fik medarbejderen en løn på 10.000 kroner om måneden for en arbejdsuge på 37 timer.

Det svarer til 62 kroner i timen. Der var ingen tillæg, ingen betaling for overarbejde eller løn under sygdom, viser medarbejderens kontrakten og lønsedler, som Fagbladet 3F er i besiddelse af.

”Vi får jo nærmest halvvejs slavelignende forhold på arbejdsmarkedet, hvis det får lov at brede sig. Der burde gribes ind over for det her,” siger arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet til fagbladet.

Bag Helgstrand Dressage står en af Danmarks største stjerner inden for dressurridning Andreas Helgstrand, der både har vundet VM- og OL-medaljer.

Helgstrand bekræfter, at hans stutteri har haft rumæneren ansat, men ønsker ikke at kommentere lønniveauet. Han siger dog til Fagbladet 3F:

”Jeg sagde til ham, at vi ikke har råd til at give mere. Og det får de alle sammen at vide.”

”Vi har overhovedet ikke problemer med at få folk. Vi kan få dem alle sammen gratis, men det må vi heller ikke en gang. Det er ikke, fordi vi prøver at lave slaveri. Slet ikke. Det har aldrig nogensinde været vores intention,” siger han.

Kilde: Fagbladet 3F