20201104063718605_1000
Michigans indenrigsminister, Jocelyn Benson, regner ikke med, at den amerikanske delstat har et valgresultat før onsdag aften lokal tid. Foto: Elaine Cromie/Ritzau Scanpix

Resultater fra vigtig svingstat ventes ikke før onsdag aften

4. nov 2020, 9:40
Optælling af forhåndsstemmer trækker ud i flere svingstater. Michigan forventer først resultat efter 24 timer.

De endelige valgresultater fra svingstaten Michigan, hvor der er 16 valgmænd på spil, ventes ikke før onsdag aften lokal tid. Det er natten til torsdag dansk tid.

Det skriver Washington Post, der citerer Michigans indenrigsminister, Jocelyn Benson.

I hele staten har 3,3 millioner vælgere stemt på forhånd, oplyser indenrigsministeren på et pressemøde onsdag morgen dansk tid. Dette kan stige til 3,5 millioner, tilføjer hun.

En anden af de afgørende stater, hvor et endeligt resultat stadig mangler, er Pennsylvania. Her skriver guvernøren, Tom Wolf, at der stadig er en million brevstemmer, som mangler at blive talt op.

- Vi har stadig over en million brevstemmer at tælle i Pennsylvania. Jeg har lovet indbyggerne i Pennsylvania, at vi vil tælle alle stemmer, og det gør vi, skriver han.

Afgivelsen af brev- og forhåndsstemmer har været usædvanlig høj på grund af coronapandemien, hvilket forsinker optællingen i forhold til tidligere valg.

Mellem 2 og 2,5 millioner indbyggere i Michigan mødte personligt op og stemte tirsdag, anslår Michigans indenrigsminister.

Resultater i andre vigtige svingstater som Pennsylvania og Wisconsin kan også trække ud i flere dage, da optællingen af brev- og forhåndsstemmer også ventes at tage noget tid her.

Der er 20 valgmænd på spil i Pennsylvania og ti i Wisconsin.

Også i delstaten Nevada er optællingen af stemmer blevet indstillet indtil torsdag morgen lokal tid (torsdag eftermiddag dansk tid), oplyser delstatens indenrigsministerium på Twitter.

Der mangler fortsat at blive talt cirka 15 procent af stemmerne op ifølge Reuters. Det er blandt andet brevstemmer afgivet på valgdagen.

Det kræver i alt 270 valgmænd for enten Trump eller Biden at vinde et flertal i valgmandskollegiet, som tæller 538 valgmænd.

Over 100 millioner amerikanere har brevstemt eller stemt på forhånd, oplyste US Elections Project, der er tilknyttet University of Florida, tirsdag aften dansk tid.

Tidligere målinger har vist, at demokrater har været mere tilbøjelige end republikanere til at stemme på forhånd.

Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, beder befolkningen om at vente tålmodigt på valgresultatet. Det siger han i en tale tidligt onsdag morgen dansk tid.

Han siger, at han har tiltro til, at han vinder Wisconsin, Pennsylvania og Michigan.

/ritzau/