20201126-200410-L-1920x1920we
Det er mandagens pressemøde i Statsministeriet, der har fået Tivoli til at beslutte at lukke for resten af julesæsonen. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Tivoli lukker resten af året

9. dec 2020, 07:03
Tivoli og Bakken lukker resten af året som følge af nye restriktioner. Tivoli Friheden holder stadig åbent.

Tivoli i København lukker fra onsdag og resten af året som følge af regeringens skærpede restriktioner. Det skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

Det er mandagens pressemøde i Statsministeriet, der har fået Tivoli til at beslutte at lukke for resten af julesæsonen.

- Tivoli opfatter regeringens og myndighedernes budskab som klart og entydigt: Vi skal ses og være sammen mindst muligt på kryds og tværs, indtil smittetallene er under kontrol, især i kommuner, hvor der er indført skærpede restriktioner, skriver forlystelseshaven i pressemeddelelsen.

Tivoli skriver i samme meddelelse, at haven opfatter de nye restriktioner som en de facto nedlukning, da det hverken er muligt at invitere gæster inden for til kulturoplevelser eller åbne dørene til restauranter og de indendørs forlystelser.

Tivolis administrerende direktør, Susanne Mørch Koch, ærgrer sig over, at hun nu må lukke portene.

- Det er ikke mindst på grund af medarbejdernes store indsats, at vores gæster har kunnet føle sig trygge og nyde deres besøg i Tivoli.

- Vores medarbejdere havde fortjent muligheden for at gøre arbejdet færdigt, men vi må bare endnu en gang konstatere, at covid-19 ikke er retfærdig, udtaler hun i meddelelsen.

Bakken nord for København har også valgt at lukke før tid på grund af de nye restriktioner, oplyser Bakken i en pressemeddelelse.

Tivoli Friheden i Aarhus fortsætter derimod med at holde åbent for, at man kan gå rundt i haven og se juleudsmykningen. Restauranterne vil dog gå over til at servere takeaway i stedet, skriver tivoliet på Facebook.

Tivoli i København åbner igen den 27. marts 2021 til påske som start på en ekstra lang sommersæson. Bakken vil åbne dagen før.

Susanne Mørch Koch fra Tivoli ser frem til at åbne for gæster igen til påske.

- Her håber og tror vi på, at vi kan åbne i en mere normal ramme, end det har været muligt i 2020, og hvor vi dog glæder os til igen at byde gæsterne velkomne i Tivoli, siger hun.

/ritzau/