Restauratører jubler over VMbranderter

10. jun 2010
VM i fodbold trækker folk til fadølsanlæggene

Det er ikke kun fodboldelskere, som ser frem til næste måned fodbold-VM i Sydafrika.

Også danske værtshuse og barer gnider sig i hænderne over den forestående fordboldeufori.

”Sammenlignet med sidste års omsætning i juni og juli forventer vi en stigning på 50 procent,” siger Klaus Kristensen, indehaver af sportsbaren Café Pitstop i Randers.

Det er særligt de indendørs barer, som normalt har svært ved at trække gæster ind i sommermånederne, som glæder sig til VM.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

På Pub & Sport i København forventer de, at sommerens omsætning vil stige betragteligt.

”Om sommeren går folk normalt i Nyhavn og drikker øl, så vores forventinger er høje, fordi vi netop er en sportsbar og viser kampene indendørs,” siger barchef Mia Rydahl, der forventer at få brug for hele barpersonalet i løbet af sommeren.

Mere personale i baren

Hos restaurationernes brancheorganisation Horesta forventer de også, at sommeren vil generere flere penge til landets barer, caféer og værtshuse, forklarer formand Jens Zimmer Christensten.

”Jeg tror, at man vil kunne forvente en moderat meromsætning,” siger han og forventer også, at det kan udmønte sig i flere sommerjob på grund af travlhed bag fadølshanerne.

VM

Avisen.dk vil i dagene op til åbningskampen fredag hver dag bringe en sjov, skæv eller gravalvorlig historie om, hvordan VM påvirker danskerne og ikke mindst danskere på jobbet.

Følg med i vores VM-tema: