Regeringen vil lave bølleregister

15. aug 2008
Narkohandlere og slagsbrødre skal holdes væk fra det danske natteliv. Justitsministeren vil lave et register, så diskoteker kan sortere bøller fra i døren

Nu skal ballademagere og pushere kunne få karantæne i samtlige danske natklubber fra Gedser til Skagen.

Justitsminister Lene Espersen (K) undersøger muligheden for at lave et register over de tusinde danskere, der hvert år får forbud mod at vise sig på en bar. Diskotekerne skal så have lov til at bruge registeret til at sortere slagsbrødre fra i døren - også selvom de er fra nabobyen.

Justitsministeriet nedsætter nu sammen med barbranchen et lovforberedende udvalg, der skal være færdigt inden jul.

»Vi ser på mulighederne for at indføre en ordning, der kan sikre restaurationsvirksomhederne bedre mulighed for at identificere personer, der er meddelt et restaurationsforbud,« skriver Lene Espersen, der har et folketingsflertal bag sig til et bølleregister, til Nyhedsavisen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Helt konkret skal udvalget se på, om man kan lave et register over folk med politiforbud mod at gå på en bar på en lignende måde som det såkaldte hooliganregister, der holder fodboldbøller væk fra danske stadioner.

Formanden for politimesterforeningen er særdeles positiv over for et sådant register.

»Det vil fjerne meget vold fra nattelivet. Når man har et polititilhold fra en bar, så kan man jo stadig lave ballade i nabobyen eller i en bar længere nede af gaden. Det her kan holde ballademageren ude fra alle barer i Danmark. Politiet udskriver tusindvis af de her tilhold hvert år,« siger Jens Kaasgaard, der også er politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi.

Et sjovere og sikrere natteliv

Hotel- og restaurationsbranchen har længe kæmpet for et sådant bølleregister.

»Det kunne jo gøres smart, ved at man bare kørte sit sygesikringskort gennem en scanner, hvor den lyste grønt, hvis man ikke havde nogen polititilhold,« siger direktør for Horesta, Lone Njor Hult.

Direktøren for Nox Network, der har 55 Crazy Daisy diskoteker og Buddy Holly-natklubber, mener, at det er kæmpeproblem, at dømte ballademagere bare går i byen på nabobaren.

»Det her vil gøre nattelivet til et meget sikrere og sjovere sted,« siger direktør Michael Schrøder.

Datatilsynets direktør, Janni Christoffersen, fortæller, at hun regner med, at blive taget med på råd, når registeret skal udformes.

faktaboks