Socialdemokraternes ældreordfører, Birgitte Vind, understreger, at indkøbstider forbeholdt ældre kun er én af mange idéer, som lige nu er oppe i luften. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Vil indføre særlige åbningstider for ældre i supermarkeder

30. apr 2020, 17:31
Særlige tidsrum forbeholdt indkøb for ældre kan blive del af hjælpepakke til ældre.  Det er en spændende tanke, lyder det fra SF.

Særlige tidsrum forbeholdt ældre i dagligvarebutikker kan blive en del af den strategi, som skal beskytte ældre mod coronavirus.

Forslaget indgår som del af regeringens aftaleudkast til en hjælpepakke for ældre, som lige nu forhandles med Folketingets partier, erfarer Altinget.

LÆS OGSÅ: Tandlæger tager ekstra gebyr under corona-krisen: Mundbind og visirer koster dyrt

- Supermarkedet er jo et sted, hvor man er i højrisiko og helt uforvarende risikerer at påføre sig selv smitte. Det er en spændende tanke, og det er godt, at vi får de kreative løsninger på bordet lige nu, siger Kirsten Normann Andersen, der er ældreordfører for SF, til Altinget.

Aftaleudkastet blev lagt på bordet tirsdag aften, og partierne er nu gået i tænkeboks forud for et nyt møde torsdag aften, hvor der forhandles uden bagkant.

Socialdemokraternes ældreordfører, Birgitte Vind, understreger, at indkøbstider forbeholdt ældre kun er én af mange idéer, som lige nu er oppe i luften.

- Der har været rigtig mange ønsker fra organisationer og partier. Og alt det, som ministeren (Magnus Heunicke, red.) vurderer, kan foregå sundhedsmæssigt forsvarligt, det prøver man jo at tage med. Efterfølgende skal vi så finde ud af, hvordan det kan omsættes ude i virkeligheden, siger hun til Altinget.

Kort efter nedlukningen af samfundet i marts meddelte Netto og Lidl i Hillerød, at de ville indføre særlige åbningstider øremærket til ældre, pensionister og personer med lungelidelser.

Initiativet blev dog afblæst af detailkædernes hovedkontorer, fordi det ikke var i overenstemmelse med myndighedernes anbefalinger.

Forhandlingerne fortsætter torsdag aften.