Regeringen strides om borgernes sundhed

25. okt 2008
Fødevareminister Eva Kjer Hansen V mener, at det er danskernes eget ansvar at spise sundt.

Hverken forbud eller lavere moms på gulerødder og æbler vil få danskerne til at spise flere sunde fødevarer, siger hun til Berlingske Tidende.

Dermed bringer hun sig på konfrontationskurs med regeringspartneren De Konservative. Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) har nemlig nedsat en Forebyggelseskommission, der skal komme med forslag, der skal afhjælpe livsstilssygdommene.

"Jeg tror ikke på, at vi kan forbyde og regulere os ud af al ting. Folk må tage et personligt ansvar og få en bevidsthed om, hvad der betyder noget for deres sundhed. Derfor reagerer jeg på indlægget fra Forebyggelseskommisionen om, at vejen frem er flere forbud og reguleringer," siger Eva Kjer Hansen.

Hun peger på, at en række sunde varer som kartofler og gulerødder i forvejen er sundere end chips, slik og kager - uden at det i sig selv øger salget af dem.

De Konservatives sundhedsordfører Vivi Kier for forundret over ministerens udtalelser.

"Vi spiser forkert, og så kan ministeren da ikke bare gøre det til et personligt ansvar. Og så er det da underligt, at hun ikke har respekt for, at regeringen - som hun er en del af - har nedsat en Forebyggelseskommission," siger hun til Berlingske Tidende.

-Newspaq

faktaboks