Redningsplan for banker hastes igennem

8. okt 2008
Økonomiminister Lene Esperrsen K vil haste bankredningspakken igennem Folketinget, men det vil Dansk Folkeparti ikke være med til.

Dansk Folkepartis finansordfører Kristian Thulesen Dahl siger, at økonomiministeren handler i panik, når hun har besluttet at fremskynde behandlingen af den økonomiske krisepakke, så den kan være tredjebehandlet og vedtaget fredag - frem for at den først bliver til lov efter efterårsferien.

"Økonomi- og erhvervsministeren går lidt i panik. Måske fordi hun får en melding om, at omverdenen er i tvivl om, om redningspakken virker", siger Kristian Thulesen Dahl til politiken.dk.

Han frygter, at det store hastværk giver mulighed for juridiske smuttere og opfordrer ministeren til at tænke sig om to gange:

"I princippet giver pakken ubegrænset trækningsret i statskassen. Jeg vil være sikker på, at afgrænsningen i aftalen er på plads. Vi vil spænde et sikkerhedsnet ud under den almindelige banksektor. Men samtidig skal vi undgå, at en ondsindet udenlandsk aktør kan komme ind og spekulere med statskassen i ryggen i to år," siger Thulesen Dahl.

Han understreger dog, at DF står ved sit løfte om at lægge stemmer til krisepakken. men har partiet ikke fået tilstrækkelige garantier i løbet af torsdag eller fredag, "må vi vente", siger han.

-Newspaq

faktaboks