Red Barnet: TDC skal overvåge pædofile

19. aug 2008
Pædofile mænd lokker børn og unge piger til sex mod betaling på TDCs telefonchat Træfpunkt. TDC overvejer nu at øge overvågningen af chatstedet.

TDC bliver nødt til at øge overvågningen af pædofile mænd, som jagter børn og unge piger over telefonen.

Det mener psykolog hos Red Barnet Kuno Sørensen, der understreger, at TDC har et ansvar for at beskytte børnene.

»TDC burde intensivere deres stikprøvekontrol, for den overvågning, der er lige nu, er ikke god nok,« siger Kuno Sørensen til Nyhedsavisen.

TDC's chatrum Træfpunkt er kommet i modvind, fordi en ny bog har dokumenteret, at pædofile bruger telefonchatten til at jagte børn og lokke unge piger til sex mod betaling.

Men hos TDC kommer bogens indhold bag på kommunikationschef Tina Christel Kristensen.

»Vi foretager jævnligt kontrol af Træfpunkt for at sikre, at de her ting ikke foregår, men vi er aldrig stødt på pædofile mænd, der prøver på at kontakte børn og unge.«

Forfatteren bag bogen 'Træfpunkt', Peter Dyreborg, har deltaget i over 40 samtaler på telefonchatten, og han siger, at TDC's overvågning er yderst mangelfuld, hvis de ikke er stødt på noget kriminelt:

Få stikprøver

»TDC må foretage forbavsende få stikprøver, og hvis jeg ringede ind i morgen, ville jeg være stensikker på, at der ikke var nogen fra TDC, som lyttede med.«

Selvom Tina Christel Kristensen mener, at TDC er gode til at kontrollere deres brugere på Træfpunkt, vil hun ikke udelukke, at der i fremtiden kommer mere overvågning.

»Det her er en god anledning til at tjekke vores metoder, og vi vil gøre vores til at eliminere det her,« siger kommunikationschefen.

faktaboks