Rasmus Paludan og Stram Kurs har fået lov at holde ’rigskongres’ på Christianborg. Arkivfoto. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Rasmus Paludan takker ja: Har kurs mod Christians­borg

11. nov 2019
Rasmus Paludan og Stram Kurs får dispensation til at holde 'rigskongres' på Christianborg.

En plads på stemmesedlen blev ikke forvandlet til en stol i Folketinget, da Rasmus Paludan og Stram Kurs stillede op til sommerens folketingsvalg.

LÆS OGSÅ: Ansatte fanget i dagpengefælde: Massivt pres på minister

Det højreorienterede parti fik ikke nok stemmer til at kravle over spærregrænsen, men nu kan den racismedømte partileder snart være at finde på Christiansborg.

Politiken skriver, at Stram Kurs-stifteren har fået grønt lys til at holde sin ’rigskongres’ på Christiansborg den 23. november.

Rasmus Paludan er de andre Stram Kurs-medlemmer har fået dispensation, da partiet formåede at komme på stemmesedlerne til folketingsvalget den 5. juni. Derfor er Stram Kurs blevet tilbudt at låne Landstingssalen i næste uge.

Rasmus Paludan sagt ja tak til muligheden for at holde arrangementet på Christiansborg. 

- Jeg er glad for, at vores aktuelle udfordring med at finde et sted at holde det er løst, men jeg er ked af, at vi er nødt til at holde det det mest terrorsigtede sted i Danmark, siger Rasmus Paludan til Ritzau.

Det er Folketinget, der har tilbudt partiet at holde dets rigskongres i Landstingssalen. Partiet har tidligere fået aflyst deres møde af sikkerhedshensyn.

Folketinget har oplyst til Stram Kurs, at pressen vil få adgang til arrangementet, hvis det bliver afholdt på Christiansborg.Rasmus Paludan og Stram Kurs har fået