Raske ældre fylder op på hospitalerne

26. sep 2008
Selvom de er klar til at komme hjem, ligger mange færdigbehandlede ældre stadig på afdelingerne på de københavnske hospitaler. Der er nemlig ikke plejehjemspladser til dem.

"For de ældre kan det være helbredstruende at ligge i en seng så længe. Det er Danmarks dårlige samvittighed," siger direktør i Ældre Sagen Bjarne Hastrup om problemet, der på trods af gode intentioner ikke er blevet mindre siden sidste år.

For et år siden lovede Københavns sundhedsborgmester Mogens Lønborg (K), at kommunen ville komme til at "ligge markant bedre i statistikken", skriver berlingske.dk.

Alligevel kan kommunen stadig ikke præstere det nødvendige antal plejehjemspladser, og problemets omfang er stort set det samme som sidste år, hvor færdigbehandlede konstant optog 116 pladser på Region Hovedstadens hospitaler.

"Det er helt urimeligt, at et så rigt samfund ikke kan sørge for, at de kommer hjem, fordi den kommunale sektor ikke kan tage imod dem," mener formand for sundhedskoordinationsudvalget i Region Hovedstaden Kirsten Lee (R) og holder på, at nu må regeringen give kommunerne de nødvendige midler til at imødekomme problemet.

/Newspaq/

faktaboks
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her