Prins Joachim tiltræder den nye stilling som forsvarsattaché i Paris den 1. september 2020. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Raser over manglende svar om prins Joachims job: ’Uacceptabelt’

24. jun, 08:29
Enhedslisten er ikke tilfreds med statsministerens svar på 17 spørgsmål om prins Joachims nye job.

I starten af juni kunne Forsvarsministeriet meddele, at prins Joachim bliver ny forsvarsattaché i Paris.

I forbindelse med ansættelsen har Enhedslistens Eva Flyvholm og Søren Søndergaard stillet 17 spørgsmål til statsminister Mette Frederiksen (S). Nu er svarene kommet, men de to politikere mener, at der bliver talt udenom, skriver B.T.

LÆS OGSÅ: Dagpengedækning skaber frygt: Rekordmange forsikrer sig mod ledighed

- Vi er ikke tilfredse med, at vi ikke kan få et principielt svar på, om det faktisk er en ordentlig og normal måde at ansætte folk på. Det er uacceptabelt, fortæller Eva Flyvholm til B.T. 

Hun henviser til, at der var fem ansøgere til jobbet, som var slået op, men de måtte vige pladsen for prins Joachim.

Eva Flyvholm og Søren Søndergaard har blandt andet spurgt om, hvorfor den nuværende forsvarsattaché stopper, ligesom de også vil have mere klarhed over det økonomiske aspekt i sagen.

Se alle spørgsmål og svar her

Da prinsen modtager apanage, vil han ikke få løn for sit arbejde eller få dækket udgifter til bolig og skole. Det hører ellers normalt til stillingen.

Søren Søndergaard mener, at prinsen burde få den løn, der følger med jobbet, og så kunne man modregne hans apanage.

Prins Joachim tiltræder den nye stilling den 1. september 2020. Stillingen besættes tre år med mulighed for forlængelse.