Pia Olsen Dyhr (billedet), Peter Hummelgaard og Majbrit Berlau har ikke meget til overs for cheferne i Jobcenteret i Helsingør Kommune. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Raser over konkurrence på jobcenter: "Det her er grotesk!"

2. jul 2019
Peter Hummelgaard (S) siger, at der er brug for at skabe et beskæftigelsessystem, der møder de arbejdsløse og syge med respekt og værdighed.

I en direkte opfordring til den nyudnævnte beskæftigelsesminister, socialdemokraten Peter Hummelgaard, skriver lederen af SF, Pia Olsen Dyhr på Twitter: "@PHummelgaard kan du ikke rydde op i den slags"?

LÆS OGSÅ: Syg stillede op til Folketinget: Fik frataget sin ydelse

Pia Olsen Dyhr skriver desuden i sin kommentar på Twitter, at "Det her er grotesk! Lad os behandle syge mennesker værdigt!"

Kommentaren kommer efter TV 2's afsløring af, at chefer i Jobcenteret i Helsingør Kommune har lovet sagsbehandlerne is, hvis de kunne nedbringe antallet af sygedagpengesager og antallet af jobaktiveringsforløb.

Isen ville blive udløst, hvis antallet af sager blev bragt ned på henholdsvis 530 sygedagpengesager og 195 jobaktiveringsforløb.

Peter Hummelgaard erklærer sig enig med Pia Olsen Dyhr, og skriver i et svar på Twitter: "Vi har brug for at skabe et beskæftigelsessystem, der møder de arbejdsløse og syge med respekt og værdighed".

Han tilføjer, at det også er "vigtigt, at vi i fællesskab kigger kritisk på en række af de reformer, der har været gennemført på beskæftigelsesområdet".

Den socialrådgiveruddannede Majbrit Berlau, næstformand i Fagbevægelsesns Hovedorganisation, kalder sagen fra Helsingør for "et trist eksempel på når ledelsen i den offentlige sektor, mister overblik over hvad opgaven egentlig går ud på".

Hun mener "det er skadende for tillid mellem borger+system", og afslutter et opslag på Twitter sådan: "Så Helsingør ku jo give is til de medarbejdere, hvis kompas var intakt og sagde fra".

Efter TV 2's afsløring har chefen for Center for Job og Uddannelse i Helsingør Kommune, Kristian Gundsø Jensen, stoppet is-konkurrencen.

Han siger blandt andet til tv-stationen, at "man skal ikke tale om det her som en konkurrence, det er et seriøst stykke arbejde, vi har med at gøre".

LÆS OGSÅ: Kokkeelev føler sig udnyttet: Kræver kæmpe-erstatning