Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Raser over kendt kæde: 'I skulle skamme jer'

17. maj 2020, 18:32
Det har fået mange kunder til tasterne på de sociale medier, at Lagkagehuset har fået del i statens hjælpepakker, selvom kæden ikke betaler selskabsskat i Danmark.

Kunderne raser over bagerkæden Lagkagehuset på Facebook.

Det sker, efter det er kommet frem, at kæden er en af de virksomheder, der har fået del i statens hjælpepakker, selvom Lagkagehuset er ejet i Jersey og Luxembourg, som eksperter betegner som skattely. Kæden har ikke betalt selskabsskat i Danmark siden 2017, skriver tv2.dk.

Og det er det, der nu har fået mange kunder til at tage afstand fra den ellers populære kæde på sociale medier.

'Så har jeg handlet ved Lagkagehuset for sidste gang. Har ellers altid købt brød og alt muligt andet hos jer. Men det hører hermed op. Hvad i alverden bilder I jer ind? Først betaler I ikke skat, og så brokker I jer over en hjælpepakke, som I ikke har fortjent. I skulle skamme jer', skriver Tommy og Kirsten Jensen i et opslag på Lagkagehusets Facebook-side. 

Og Torben Tetzschner er enig:

'Nasserøve i skulle satme skamme jer, jeg kommer aldrig mere ind og køber brød, det er simpelthen noget svineri,' skriver han.

Der er dog også dem, der støtter Lagkagehuset.

'Helt fint at I har 3000 ansatte som knokler, betaler skat og jeres mange underleverandører som betaler skat og at I bruger mange penge på at udvide forretningen. Det skaber masser af jobs og jeg handler gerne i lagkagen. Vi ses, jeg køber gerne ind i lagkagen,' skriver Steen Sabinsky.

I en mail til TV 2 skriver Mikael Koch, der er Group CFO i Lagkagehuset, at både Jersey og Luxembourg er blandt de mest regulerede finanscentre i verden og ikke en del af EU’s liste over skattely:

'Lige nu har vi fuldt fokus på at holde hånden under de 3000 jobs i Danmark. Mere end 150 medarbejdere er pt. hjemsendt med løn, takket være statens hjælpepakke. Vi er glade for, at regeringen reagerede så hurtigt. Det er hidtil lykkedes Lagkagehuset at undgå afskedigelser under coronakrisen, og vi arbejder fortsat af al kraft på at undgå afskedigelser.'