Sangene var "de dårligste i mange, mange år", det var "den ene sovepille efter den anden" og "man kommer til at savne Kirsten & Søren og Birthe Kjær mere og mere".

LÆS OGSÅ: Har du tjekket, om du skal have penge tilbage?

Sådan var bare nogle af reaktionerne fra seerne, da DR tirsdag aften sendte direkte fra den første af to Eurovision-semfinaler, skriver DR.

Tilmeld dig nyhedsbrevet A4 Morgen her

Utilfredsheden var så udpræget, at det fik DR's grandprix-kommentator og ekspert, Ole Tøpholm, til at love, at det vil blive bedre, når Danmark torsdag i den anden semifinale skal forsøge at synge sig til en finaleplads.

Efter showet sagde Ole Tøpholm til DR, at folk bare ikke var "særligt imponerede af aftenens niveau":

- Jeg har ikke før oplevet, at folk helt umotiveret skriver om kvaliteten i så negativ en grad, som de gjorde i aften, sagde han til DR.

Han forklarer, at EBU (European Broadcasting Union), der arrangerer Eurovision Song Contest, ikke foretager en kvalitetsvurdering af sangene, når der deles pladser ud til semifinalerne.

- I de to semifinaler går man kun efter, hvilke lande der er med. Dér placerer man ikke sangene efter et godt musikalsk flow.

- Hvis man havde gjort det, så havde man lavet en helt anden fordeling, for der er en fuldstændig skæv fordeling af de rigtig gode sange og de knapt så gode sange i de her to semifinaler, konstaterer Ole Tøpholm, som har kommenteret Eurovision Song Contest siden 2011.

Han vurderer samtidig, at alle de store favoritter skal på scenen torsdag - her i blandt Leonora Colmor Jepsen, som med sangen "Love is Forever" repræsenterer Danmark i værtsbyen Tel Aviv i Israel.

Island i finalen

Tirsdag aften gik følgende ti lande videre til Eurovision-finalen.

* Island

* Grækenland

* Hviderusland

* Serbien

* Cypern

* Estland

* Tjekkiet

* Australien

* San Marino

* Slovenien