- Jeg forstår ikke, hvorfor storcentrene kan åbne, når de zoologiske have ikke kan, siger Frederiksbergs borgmester, Simon Aggesen (C). Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Borgmester raser over Mette F.'s plan: 'Det skriger til himlen'

8. maj 2020, 13:26
Frederiksbergs borgmester forstår ikke, hvorfor de zoologiske haver skal vente med at åbne til juni.

Det giver ingen mening, at landets zoologiske haver må væbne sig med tålmodighed og vente indtil den 8. juni med at slå dørene op.

Det mener Frederiksbergs borgmester, Simon Aggesen (C), der lægger kommune til Københavns Zoo. Det skriver B.T.

LÆS OGSÅ: Jørgen Leth: 'Jeg tænker kun på den ene ting hver dag'

- Jeg forstår ikke, hvorfor storcentrene kan åbne, når de zoologiske have ikke kan, og jeg forstår ikke, at hvorfor vi borgere på Frederiksberg kan gå en tur i Frederiksberg Have, mens vi ikke må komme ind på den anden side af hegnet, siger Simon Aggesen til avisen.

Han hæfter sig ved de store udgifter, som de zoologiske haver har til at passe de mange levende dyr.

Flere zoologiske haver frygter ifølge B.T., at de bliver nødt til at aflive dyr i forsøget på at minimere omkostningerne, mens de venter på at kunne slå dørene op.

- Det skriger til himlen, hvis det bliver konsekvensen af det her, siger Simon Aggesen til avisen.

De zoologiske haver er sammen med museer, teatre og biografer en del af genåbningens fase 3. Det betyder, at de må genåbne fra 8. juni. Det dog forudsat, at udviklingen i coronasmitte går den rigtige vej, fremgår det af den aftale, som regeringen og Folketingets partier er blevet enige om. Læs mere om de forskellige faser i genåbningen her.