Rapper gejler de røde faner op i København

1. maj 2011, 13:05
For rapperen Per Vers er 1. maj ikke kun skovtur og arbejdernostalgi.

For lidt siden blev fanerne båret frem til scenen i Fælledparken i København. Det foregik traditionen tro i en lang rød slange op igennem folkehavet.

Det lugter tykt af politik. "Det lugter også lidt af fortid," siger rapperen Per Vers til Avisen.dk.

Han er dagens vært på den store scene, og han lægger her både op til lange politikertaler, hornmusik og rockbands.

"Jeg tror, de fleste fejrer første maj, fordi det er mulighed for at mødes i en festivalagtig stemning og huske på en arbejderkamp, som skete tilbage for mange år siden," siger han.

"De fleste er her for fadøllene, men jeg håber, at fællesskabsfølelsen stadig er der, når fadøllene er fordampede."

Rapperen forklarer, at der ikke er meget kamp at se i dag, hvor unge slanger sig på vattæpperne med medbragte dåseøl og minigrill.

Det er fordi, kampen allerede er vundet, siger Per Vers. Men han vil ikke hvile på laurbærrene i dag:

"Jeg har det stadig sådan, at de fremskridt vi gjorde i fortiden, altid kan anulleres. Der kan let komme en arbejderklasse igen i Danmark," siger rapperen.

"i øjeblikket er der en risiko for, at samfundet bliver polariseret. Vi fjerner os fra hinanden, og det eneste vi tænker på er vores ego og vores store fede Facebook-væg."

Per Vers står og hygger med en gruppe af musikere med horn på skulderen og nodestativer. Det er Jernbaneorkesteret, og de har lige 'spillet de røde faner ind'.

Tidligere på dagen startede Helle Thorning Schmidt (S) sin dag med en dundrende tale på Frederiksberg, som mest af alt lignede en tale op til et valg.

Om lidt skal Villy Søvndal (SF), LO's næstformand Lizette Risgaard og Helle Thorning Schmidt (S) på talerstolen i Fælledparken.

Følg løbende dagens begivenheder og reaktioner på Avisen.dk.