Det var Udbetaling Danmark. som udløste de fejlagtige opkrævninger ved at overføre forkerte data til Skattestyrelsen. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Ramt af kæmpe brøler i Skat: Koster kvinde flere tusinde kroner

8. nov 2019, 09:39
Skat arbejder på at få sendt penge retur til borgere, der har betalt fejlagtig opkrævning.

Der hersker tilsyneladende en del forvirring i Skat efter i nærheden af 115.000 danskere fejlagtigt er blevet opkrævet penge.

LÆS OGSÅ: Tidligere folketingsprofil får nyt job: Vil videreudvikle stolt dansk tradition

Således fortæller 25-årige Gianina Turceac til Ekstra Bladet, at hun straks betalte de opkrævede 4.539 kroner, da hun fik brevet fra Skat.

Men efterfølgende kan ikke hun ikke få et klart svar på, hvornår hun kan få de fejlagtigt opkrævede penge tilbage.

- Jeg har ringet til Skat to gange for at høre, hvornår jeg kan få mine penge tilbage. Det kan de ikke fortælle mig. En sagde, at jeg kunne få dem i rater frem til februar, og en anden sagde bare, at de ikke kunne betale dem tilbage nu, men at jeg får dem "på et tidspunkt", fortæller Gianina Turceac til avisen.

LÆS OGSÅ: Mikkel Beha i afsløring på direkte tv

Presseansvarlig i Skattestyrelsen, Rikke Madsen, oplyser til Ekstra Bladet, at Skat arbejder på at løse problemet.

- Vi håber på, at det meste er tilbagebetalt indenfor en uge, men jeg kan ikke garantere det, siger Rikke Madsen til avisen.

Rikke Madsen afviser, at Skat vil betale pengene tilbage i rater. Pengene kommer altid på én gang og direkte ind på NEM-kontoen, oplyser Rikke Madsen.

Skattestyrelsen kan ikke oplyse, hvor mange der nåede at indbetale penge inden fejlen blev kendt.

Fejl hos Udbetaling Danmark

Tirsdag aften meddelte Skattestyrelsen i en pressemeddelelse, at man ved en fejl havde sendt en mail ud til 111.000 skatteydere.

I mailen står, at nye oplysninger om beskæftigelsesfradrag og børnebidrag gør, at borgerne måske skal betale mere i skat eller have penge tilbage.

Men ingen af delene er sandt.

Ifølge Skattestyrelsen ligger fejlen hos Udbetaling Danmark. Sidstnævnte overførte forkerte data til Skattestyrelsen om enlige forsørgere.

LÆS OGSÅ: Kunstner forarger med kirkemaleri af Inger Støjberg