Morten Østergaard, formand for Radikale Venstre, opgiver sit krav til om at sænke beløbsgrænsen i sit finanslovsudspil. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Radikale dropper krav: Vil ikke sænke beløbsgrænse for udenlandsk arbejdskraft

6. nov 2019, 15:03
Formanden for Radikale Venstre, Morten Østergaard, stiller ikke længere krav om at sænke beløbgrænsen for, hvad man skal tjene for at komme til Danmark og arbejde.

Radikale Venstre opgiver nu deres krav til den kommende finanslov om at sænke beløbsgrænsen for, hvad man skal tjene for at få lov til at komme til Danmark og arbejde.

Kravet lød på, at beløbet skulle sænkes fra de gældende 427.000 til 325.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Lars Larsens søn afslører - Det skal der ske med JYSK

Det har hverken SF eller Socialdemokratiet været enige i. De ser hellere, at man satser på opkvalificering af danske ledige og arbejdskraft fra andre EU-lande.

Derfor trækker partiets formand, Morten Østergaard, nu i land og kommer med et nyt forslag:

- Metoden kunne i stedet være, at man simpelthen bare siger, at virksomheder med overenskomst kan ansætte folk i faglærte stillinger, hvis bare de betaler dem den samme løn og giver dem samme vilkår, som hvis de havde ansat en dansk faglært, forklarer Morten Østergaard til Altinget.

Hos Socialdemokratiet er man glad for de nye toner fra de radikale.

- Det er umiddelbart positivt, at Radikale bevæger sig væk fra sit fokus på mindsteindtjeningskravet og ind på et andet regime, hvor vi kan diskutere nogle andre løsninger," siger finansordfører Christian Rabjerg Madsen til Altinget.

LÆS OGSÅ: Kommune vil fyre tillidsvalgte - Den danske model er udfordret

Pia Olsen Dyhr, formand fra SF, siger til Altinget, at hun vil afvente flere detaljer omkring det nye forslag, før hun fælder en endelig dom:

-  Det afgørende for os er, at der ikke skal være nogen som helst udfordringer i forhold til social dumping, siger hun.