Radikale: Dagpenge skal op på 27.000 kroner

19. aug 2008
Kortere dagpengeperiode men med langt flere penge. De Radikale klar med forslag til reform af dagpengesystemet.

Ledige danskere skal have langt flere kroner ind på bankkontoen hver måned. Til gengæld skal de ikke kunne modtage dagpenge i nær så lang tid som i dag. Sådan lyder De Radikales nye udspil til en reform af dagpengesystemet, skriver Politiken.

- Vi har Nordens længste dagpengeperiode, og der er en tendens til, at folk kommer i arbejde hen imod slutningen, så vi gør ingen en tjeneste ved at have en lang periode, siger partiets næstformand, Morten Østergaard, til Politiken.

Konkret går De Radikales forslag ud på at beskære perioden, som en ledig kan modtage dagpenge i, fra de nuværende fire år til 2,5 år. Til gengæld skal de arbejdsløse have næsten dobbelt så mange penge som i dag i de første tre måneder, de går ledige.

I dag kan en ledig person højst få dagpenge, der svarer til 90 procent af den løn, som vedkommende tjente i sit seneste job. Et loft betyder dog, at det maksimale beløb er cirka 15.000 kroner. De Radikale vil hæve loftet til 27.000 kroner i de første tre måneder. Derefter skal beløbet falde gradvist, skriver Politiken.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her
faktaboks