- Vi kigger ind i en meget mærkelig tid. Vi vil opleve, at flere bliver syge, men hvis vi står sammen, så kan vi se en gradvis åbning af samfundet, sagde Mette Frederiksen. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Qvortrup roser Mette F.: Bedste nogensinde

31. mar, 07:50
Statsminister Mette Frederiksens tale mandag eftermiddag var ifølge Henrik Qvortrup "fremragende".

Ekstra Bladets politiske kommentator Henrik Qvortrup er mere end imponeret efter statsminister Mette Frederiksens (S) tale mandag sidst på eftermiddagen.

LÆS OGSÅ: Region hemmeligholdt asbestfund på prestigeprojekt: Håndværkere udsat for farligt arbejdsmiljø

Statsministerens tale til den danske befolkning var så stærk, at Henrik Qvortrup kalder den for "den mest fremragende tale, som nogen statsminister har præsteret i min tid som politisk journalist".

- Mette Frederiksen får konstrueret en måde at tale til os på, så vi ligesom forstår, at hun er parat til at give os noget, forudsat vi så til gengæld yder noget. Den der noget-for-noget-opstilling, synes jeg er rigtig godt set, lyder analysen fra den erfarne kommentator.

Mette Frederiksen (S) sagde blandt andet i sin tale i Statsministeriet, at Danmark kan være på vej mod at blive åbnet stille og roligt, når vi kommer om på den anden side af påskeferien midt i april.

LÆS OGSÅ: Kendt dansk restaurant konkurs

En eventuel genåbning af samfundet kræver dog, at befolkningen fortsætter en fornuftig adfærd i de kommende uger, således at smittespredning med coronavirus kan blive holdt nede så vidt muligt.

- Hvis vi ikke lykkes med at stå sammen og holde afstand. Hvis tallene stiger voldsomt.

- Hvis danskere mødes og forsamles, så kan vi ikke åbne Danmark op efter påske. Så kan vi komme i den modsatte situation, hvor vi må stramme endnu mere.

Mandag var indtil videre 77 personer døde, mens de var smittet med coronavirus, viste tal fra Statens Serum Institut.

Foreløbig er 2.577 personer blevet testet positive for coronavirusset i Danmark.

Antallet af coronasmittede, som er indlagt på landets sygehuse, fortsætter også med at stige. Mandag var 533 personer indlagt, og af de 533 var 137 personer indlagt på intensivafdeling.

LÆS OGSÅ: Dansk kendis-familie ude af karantæne