2020090815400689_1000
En nu 61-årig mand var sindssyg, da han overfaldt og stak sin hustru 53 gange med en kniv. Tirsdag har Retten i Aarhus dømt ham til anbringelse på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid. (Arkivfoto). Foto: Free / Jan Bjerre Lauridsen, Ritzau/Free

Mand stak sin kone 53 gange: Nu har han fået sin dom

8. sep 2020, 15:53
En 61-årig mand er dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling for drabsforsøg på sin hustru.

En nat i februar overfaldt en mand sin 61-årige hustru i deres lejlighed i det vestlige Aarhus og stak hende 53 gange med en kniv.

Tirsdag er den nu 61-årige mand ved Retten i Aarhus dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Overfaldet skete natten til den 11. februar. Hustruen blev ramt af knivstik i blandt andet hovedet, nakken og ryggen. Alligevel lykkedes det hende at flygte og søge hjælp hos en nabo, der slog alarm til politiet ved tretiden.

Da betjentene nåede frem, anholdt de manden i lejligheden. Han erkendte, at han havde forsøgt at slå hustruen ihjel.

Kvinden blev kørt til behandling på sygehuset og kunne udskrives efter et døgn.

- Det var rent held, at kvinden ikke blev dræbt, da flere af knivstikkene ramte meget tæt på hovedpulsårerne, udtaler senioranklager Jakob Beyer i pressemeddelelsen.

Allerede kort efter anholdelsen vurderede en læge, at manden var psykotisk. Han var da heller ikke i stand til at møde op i det efterfølgende grundlovsforhør.

Siden har en mentalundersøgelse af manden vist, at han var sindssyg i gerningsøjeblikket, og Retslægerådet anbefalede, at han blev idømt en anbringelsesdom.

- Det er en meget usammenhængende forklaring, den tiltalte har givet, og der er ingen logisk forklaring på drabsforsøget. Ud fra retslægerådets vurdering er jeg tilfreds med, at han blev idømt en anbringelsesdom, lyder det fra Jakob Beyer.

Foruden drabsforsøg blev manden dømt for forsøg på grov vold. I 2019 stak han ud efter en rengøringshjælp, der gjorde rent i hans opgang.

Den 61-årige overvejer nu, om han vil anke dommen til Vestre Landsret.

/ritzau/