hjemmearbejde_3
Metaltrætheden rammer flere og flere danskere, der ligesom ægteparret på billedet har arbejdet hjemmefra under coronakrisen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Psykologer slår alarm: Ansatte i knæ efter måneders corona-hjemmearbejde

6. okt 2020, 06:00
Erhvervspsykologer har fået travlt med at hjælpe danskere, der arbejder hjemmefra under coronakrisen. Træthed, udmattelse og manglende motivation rammer flere og flere, mens krisen puster til ulmende konflikter på arbejdspladsen, fortæller tre psykologer.

Det gik ellers lige så godt.

Da regeringen lukkede det meste af Danmark ned for at undgå smittespredning af corona-virus i marts måned, beviste danskerne, at de sagtens kan finde ud af at arbejde hjemmefra uden chefens øjne i nakken og uden hverken at tabe pusten eller miste motivationen.

Faktisk fik mange - til chefernes overraskelse - mere fra hånden på hjemmekontoret end normalt, mange oplevede at få mere tid til familien, og antallet af arbejdsrelaterede stresstilfælde faldt i en periode.

Men nu melder en række erhvervsspykologer, A4 Arbejdsliv har talt med, om udbredt træthed, udmattelse og  manglende motivation blandt flere og flere hjemsendte danskere.

LÆS OGSÅ: Guide: Sådan undgår du at brænde ud på grund af corona-hjemmearbejde

- Vi ser en metaltræthed over situationen, som er blevet hverdag, og på mange arbejdspladser møder vi en passiv, depressiv følelse hos medarbejderne, siger erhvervspsykolog Majken Matzau, der rådgiver virksomheder og hjælper ansatte med coaching og organisationsudvikling.

Hos konsulentvirksomheden AS3 Transition, der rådgiver større danske virksomheder om trivsels-, stress - og samarbejdsproblemer, har man også fået "en del" konkrete henvendelser på det seneste, fortæller Thomas Lange, der er erhvervspsykolog og trivsels- og udviklingskonsulent hos HR-rådgivningsvirksomheden AS3 Transition. 

- Folk er ved at miste motivationen, og virksomhederne kontakter os for at høre, om vi kan gøre noget ved det. Vi hører ofte om meningsløshed, som rammer mange folk, når de sidder isoleret derhjemme og arbejder i deres eget lille ekkokammer uden at møde kolleger og kunder fysisk i flere måneder, siger han.

Alt det, vi troede ville blive normalt igen i efteråret - foredrag, møder med kunder, konferencer - er ikke blevet til noget, og så sidder vi der i pyjamasen på hjemmekontoret og skal starte forfra
Majken Matzau, erhvervspsykolog 

Majken Matzau forklarer, at den 'benzin', vi kørte på i begyndelsen af coronakrisen, nu er fordampet, fordi vi ikke længere er i en choklignende undtagelsestilstand, hvor vi løfter i fællesskab, og fordi det nu er gået op for os, at hverdagen, som vi kendte den, ikke vender tilbage lige foreløbigt. 

- Alt det, vi troede ville blive normalt igen i efteråret - foredrag, møder med kunder, konferencer - er ikke blevet til noget, og så sidder vi der i pyjamasen på hjemmekontoret og skal starte forfra, siger hun.

Majken Matzau sammenligner situationen med et marathonløb.

- Forestil dig at være meget tæt på målstregen, og målstregen så pludselig blive flyttet tilbage til start, siger hun.

Trætte af skærm-møder

Nu er vi på vej ind i næste fase af krisen, som er præget af stor usikkerhed, og det er især de sociale aspekter ved arbejdet, som mange savner, fortæller Majken Matzau.

Mange ansatte er ifølge hende 'megatrætte' af at sidde og kommunikere gennem en skærm, og virtuelle møder via Google Meet og Zoom skaber især problemer for lederne, fortæller hun.

- Det er svært at holde vanskelige samtaler med medarbejdere online, for du kan ikke se folk og læse deres kropsprog og mærke, hvor de er henne. Derfor bliver møderne ofte alt for korte og hårde og uden plads til en ordentlig dialog, som betyder, at folk lukker af, siger hun.

Din mening

På A4 Arbejdsliv vil vi rigtig gerne dele din mening om arbejdslivets udfordringer og idéer til løsninger med vores andre læsere. Så send et debatindlæg til [email protected] - husk gerne et foto.

For medarbejderne er digitale møder heller ikke nogen dans på roser, forklarer Majken Matzau.

- Man bliver træt på en anden måde under virtuelle møder, fordi de skal styres mere, og man er nødt til at forberede sig mere, fordi det er sværere at holde struktur på møderne, og der mangler hele den følelsesmæssige dimension. Derfor bliver det dødssygt at deltage i digitale møder, siger hun.

Hvis arbejdsmiljøet har været under pres i en periode, er medarbejdernes ressourcer ved at være udtømte, og så kommer krisen og dræner medarbejderne endnu mere. Det giver de ansatte en kort lunte og skaber konfrontationer
Stine Reintoft, erhvervspsykolog

Men hjemmearbejdet og coronakrisen puster også til konflikterne på arbejdspladserne, forklarer Stine Reintoft, der er selvstændig erhvervspsykolog, og som siden marts har hjulpet medarbejdere fra forskellige kommunale og private arbejdspladser med at håndtere krisen. 

Hun fortæller, at nye konflikter især får ben at gå på, hvis der i forvejen er uløste problemer på arbejdspladsen.

- Hvis arbejdsmiljøet har været under pres i en periode, er medarbejdernes ressourcer ved at være udtømte, og så kommer krisen og dræner medarbejderne endnu mere. Det giver de ansatte en kort lunte og skaber konfrontationer, siger Stine Reintoft.

Konflikterne kan opstå, hvis mange medarbejdere har løse eller kortere ansættelser, og jobusikkerheden er stor.

- Det kan skabe øget konkurrerende adfærd og stress på grund af uvished og usikkerhed for fremtiden. Hvis ledelsen oven i købet ikke er så god til at kommunikere, forstærkes problemerne, siger Stine Reintoft. 

Skaber konflikter

På nogle arbejdspladser giver selve spørgsmålet om hjemmearbejde også anledning til konflikt, fortæller hun. 

- Jeg har set på en arbejdsplads, at der gik nærmest gammeldags fagforeningskamp i den, hvor nogle ville kæmpe for retten til at lov til at arbejde meget mere hjemmefra, mens andre strittede hårdt imod.

I sidste ende reagerer folk dog vidt forskelligt på coronakrisen og tvungen hjemmearbejde, forklarer psykologerne.

- Vores reaktioner afhænger af mange faktorer. Om du er single, om du bor med små børn i en mindre lejlighed, om du er i slutfasen eller startfasen af arbejdslivet, om du har gode naboer, eller du lever fysisk isoleret, om du er bange for at blive syg, eller du er rask og sportsaktiv, og så videre, siger Stine Reintoft.

Vender op og ned på alt

- Nogle oplever, at de trives med hjemmearbejdet og faktisk har leveret endnu bedre, mens de har arbejdet hjemmefra, siger Thomas Lange. 

I det hele taget har coronakrisen vendt op og ned på alle områder af livet, og ikke kun på arbejdslivet, påpeger Stine Reintoft.

- Hjemmearbejde er blevet en påkrævet arbejdsmetode for mange, men alle har skullet håndtere en global pandemi med al den frygt og uvished, der følger, siger hun.