Prutter er en sexdræber

26. sep 2008
Luft i maven, forstoppelse og mavegener er dræbere, når det kommer til sexlivet.

I følge en undersøgelse lavet af analyseinstituttet Zapera føler de danske kvinder sig utilstrækkelige og meget lidt sexede, hvis de har mavegener. 61% af kvinderne i undersøgelsen svarer, at de jævnligt har gener i maven og for hver femte kvinde i undersøgelsen betyder det, at de føler sig utilstrækkelige og hver syvende går endda så vidt, at de helt mister lysten til sex, når mavegenerne er der.

Pinligt at prutte

Det er en offentlig hemmelighed, at kvinder skal føle sig godt tilpas, før de har lyst til sex. De skal føle varme og omsorg fra deres partner før de lukker op, og nu viser undersøgelsen også, at kvinderne skal have en velfungerende mave.

"Det opfattes ikke som feminint at have et tarmsystem, så mange kvinder føler sig utilstrækkende og vil gerne skjule, at de for eksempel har luft i maven eller er oppustet. Det hæmmer simpelthen sexlysten, siger sexolog og jordmoder Cecilie Lolk Tommerup.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Rigtig mange kvinder kender det, at de ikke går på toilettet, når de får en ny kæreste. De holder sig simpelthen, og det er ikke sundt. Men det er ikke en god idé, fordi det kan føre til mavegener og på sigt kan det udvikle sig til forstoppelse.

"Det er rigtig vigtigt, at kvinder går på toilettet, når de skal. Også selv om de er hos en ny kæreste. Jeg kender en pige, der i to år ikke gik på toiltettet, når hun var hos sin kæreste, men i stedet holdt hun sig i flere dage, og når hun så ikke kunne holde sig mere, så gik hun på toilettet i det nærliggende Føtex. Det resulterede faktisk i, at hun i en periode fik kronisk forstoppelse, " siger sexolog Christina Tatarczuk der driver happylife.dk.

Hold kroppen fit

Ud over at vænne sig til at gå regelmæssigt på toilettet, så har kosten en vigtig påvirkning på luft i maven og oppustetheden.

"Drik vand, masser af vand, spis fiberrigt, og masser af frugt og grønt. Og så skal kvinden huske at dyrke motion. Gå gode ture, leg med ungerne i haven eller cykle på arbejdet i stedet for at tage bilen. I det hele taget skal kvinder holde kroppen fit ved at spise ordentligt og behandle den godt både fysisk og psykisk," siger sexolog Christina Tatarczuk.

 Første gang publiceret på Baby.dk

faktaboks