Prostituerede skal spille hovedrolle i nyt teaterstykke

23. okt 2008
To instruktører virkeliggør hverdagen på Istedgade i et nyt teaterstykke

Pretty Woman A/S er et nyt teaterstykke, der bliver spillet i næste uge. De to instruktører Tue Biering og Jeppe Kristensen har sat stykket op på Vesterbro på teatret 'Halmtorvet ud for nr. 20', skriver bt.dk.

Teaterstykket er en parodi på den kendte film Pretty Woman, hvor Richard Gere køber en prostitueret, som han ender med at blive kæreste med.En skuespiller vil hver aften spille Richard Gere, og han vil med et kamrea i nakken tage ud og købe en prostitueret, der får 2000 kroner for at fortælle om sit liv som gadeprostitueret på teaterscenen.

Politisk stormvejr

I følge bt.dk er Pernille Frahm forarget over teaterstykket:

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Det kan ikke være rigtigt, at man skal forsøge at glorificere prostitution. Det er usselt, respektløst og langt ude. En styg form for social pornografi. De tager socialt udsatte kvinder ind på scenen og udstiller staklerne,"siger hun.

Sexolog og parterapeut Christina Tatarczuk ser ikke teaterstykket som en glorificering tværtimod.

"Det her er en måde at få nedbrudt fordommene omkring prostitution. Den prosituterede på scenen vil reelt få mulighed for at fortælle, om hun selv føler hun bestemmer over sin egen krop, og om det er frivilligt, at hun arbejder med at sælge sin krop til mænd, " siger Christina Tatarczuk fra Happylife.dk

Virkeligheden

Hvordan virkeligeheden for de prostituerede er har mange igennem tiden gisnet om. Men det er kun de kvinder, der reelt er i prostitutionen, der kan fortælle om deres liv og virkelighed.

"Lad os se virkeligheden i øjnene, og høre fra de kvinder, der ikke ser prostitution så glamourøst," siger Christina Tatarczuk.

Hun bakkes op af den daglige leder fra Reden Anette Rix:

"Jeg synes, at stykket er en fin idé, hvis det fjerner det romantiske billede af det at være gadeprostitueret," siger hun til bt.dk.

Sandhedens tjeneste

Mange andre programmer i TV har i de seneste år gjort befolkningen opmærksom på skandaler eller uheldige forhold for både dyre og mennesker. De sandheder, der på den måde er kommet frem, har givet bedre forhold for de implicerede.

"Jeg ser teaterstykket på linje med Operation X. Det er i sandhedens tjeneste, og bagefter, når sandheden er kommet frem er vi jo rigtig glade for den. Jeg tror det samme vil ske her," siger Christina Tararczuk.

Statens penge

Teaterstykket er blevet bevilliget 987.500 kroner af Kunstrådets Scenekunstudvalg. Mange politikere raser over, at statens penge bliver brugt til at købe prostituerede for, men Teaterdirektør Peter Westphael fra Randers Egnsteater, der er næstformand i kunstrådet mener det er overdrevet:

"At en prostitueret får 2.000 kroner for at stå på en scene, er da bedre, end at hun må sælge sex i en baggård for 500. Stykket er en vigtig provokation, fordi det kradser i moralen, når det viser rigtige prostitueredes sørgelige liv," siger han til bt.dk.

 

faktaboks