20200806-123232-L-1920x1280we
- Enhver har et ansvar i kampen mod corona-epidemien. Kun ved en stærk, fælles indsats kan vi begrænse smitten, siger Jakob Bundsgaard (S) (Arkivfoto) Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix

Hjemmearbejde og mundbind sættes ind i kampen mod stigende smittetal i Aarhus

7. aug 2020, 15:24
Situationen omkring den stigende coronasmitte i Aarhus betyder, at man nu iværksætter yderligere tiltag, så smittespredningen kan bringes under kontrol.

Udviklingen i corona-smittetallene i Aarhus er så alvorlig, at man nu iværksætter yderligere tiltag for at bringe smitten ned.

- Vi sætter massivt ind med lokale tiltag, så udviklingen kan vendes. Der er tale om en målrettet lokal indsats, og jeg opfordrer alle i Aarhus til at følge anbefalingerne, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i en pressemeddelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Statens Serum Institut vurderer, at situationen i Aarhus er bekymrende, fordi der er tegn på mange mindre, geografisk spredte udbrud.

- Der er i øjeblikket øget spredning af COVID-19 i samfundet. Særligt i Aarhus er der grund til bekymring og yderste agtpågivenhed hos alle, siger overlæge Anette Lykke Petri, konstitueret direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed og tilføjer,

- Udviklingen gør, at der nu iværksættes yderligere tiltag, så udbruddet i hele kommunen kommer under kontrol. Det er altså lige nu, i dag, at vi alle skal tage ansvar og tilpasse vores adfærd til den alvorlige situation, vi står i.

Aarhus Kommune kommer nu med ti yderligere tiltag, som er vurderet nødvendige i indsatsen for at få udbruddet i Aarhus under kontrol. Tiltagene vil foreløbigt gælde de næste 14 dage.

Tiltagene er:

  • Krav om brug af mundbind i forbindelse med kollektiv transport
  • Opfordring til at undgå offentlig transport, hvis andre transportmidler er mulige
  • Opfordring til hjemmearbejde i videst muligt omfang
  • Anbefaling om at begrænse trængslen i detailhandlen og skærpe andre smitteforebyggende tiltag i forbindelse med indkøb
  • Opfordring til øget opmærksomhed på afstandsanbefalinger i det offentlige rum, i restaurations- og forlystelsesbranchen og i kulturlivet
  • Opfordring til at følge Sundhedsstyrelsen gode råd for afholdelse af private fester
  • Anbefaling om, at fysisk fremmøde i gymnasier og andre ungdomsuddannelser udskydes i 14 dage
  • Anbefaling om, at ruskurser og andre arrangementer, som ligger forud for egentlig studiestart på videregående uddannelser aflyses eller udskydes
  • Opfordring til, at flest mulige aktiviteter foregår udendørs
  • Massiv informationsindsats målrettet borgerne i Aarhus.

Borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard, har en kraftig opfordring til borgerne:

- Det er nu, det gælder! Situationen med det stigende smittetryk i Aarhus er særdeles alvorlig og kræver opmærksomhed og handling fra os alle. Jeg skal derfor opfordre til, at alle borgere, virksomheder, uddannelsesinstitutioner, foreninger m.v. følger de nye anvisninger og anbefalinger, vi har aftalt med de statslige myndigheder.

Enhver har et ansvar i kampen mod corona-epidemien. Kun ved en stærk, fælles indsats kan vi begrænse smitten.

Aarhus har på nuværende tidpunkt allerede igangssat tiltag i form af mobile testenheder, test af plejepersonale og sundhedspersonale, besøgsrestriktioner, forstærket politiindsats med fokus på forsamlinger og sikring af isolationsfaciliteter.

I dag supplerer Styrelsen for Patientsikkerhed i samarbejde med de ti nye tiltag, der skal bringe smittetallet ned.