Formand Simon Tøgern og næstformand Anja Camilla Jensen skal stå i spidsen for HK Privat, den største sektor i fagforeningen HK, de kommende fire år. Foto: Jeppe Carlsen

Privatansatte HK'ere får ny næstformand: Skal afløse medlem af Europa-Parlamentet

10. sep 2019
Simon Tøgern er tirsdag blevet genvalgt som formand for fagforeningen HK Privat, mens Anja Camilla Jensen er nyvalgt på posten som næstformand.

Tirsdag stod det klart, hvem der skal stå i spidsen for fagforeningen HK Privat ved de kommende overenskomstforhandlinger og de næste fire år. Efter tre dages sektorkongres i Kolding er sektorformand Simon Tøgern blevet genvalgt uden modkandidater. Det skriver HK Privat i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Nyt V-drama: Løkke og Hjort dropper vigtigt møde

60-årige Simon Tøgern har været formand for HK Privats 110.000 medlemmer siden kongressen i 2011.

- Jeg er rigtig glad for at blive genvalgt. Jeg er rigtig stolt af at være formand, og jeg synes, vi er inde i en rigtig god udvikling. Vi sætter dagsordenen i rigtig mange spørgsmål på arbejdsmarkedet, og det håber jeg, at jeg bidrage til at lykkes med i den næste fireårige periode. Så tak for valget, lød det fra Simon Tøgern fra talerstolen.

49-årige Anja Camilla Jensen er til gengæld ny på næstformandsposten, som blev ledig, da forgængeren Marianne Vind stillede op - og blev valgt - til Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet i foråret.

Den nye næstformand, der ligeledes blev valgt uden modkandidater, kommer fra en stilling som specialkonsulent i forhandlingsafdelingen i Kost- og Ernæringsforbundet. Hun har også tidligere blandt andet været faglig sekretær i HK Handel Hovedstaden. 

 - Jeg har varslet, at jeg ikke vil være ydmyg her i dag, for jeg tror, vi skal holde op med alt den ydmyghed. Og jeg tror ikke, vi har brug for en ydmyg kvinde på den her post. Men jeg kan love jer min dybeste respekt for det tillidshverv, jeg søger jeres opbakning til, lød det fra Anja Camilla Jensen i sin tiltrædelsestale.