Privat socialrådgiver anklages for at snyde

13. sep 2013, 10:38
Den højtprofilerede private socialrådgiver Ricky Magnussen kritiseres for ikke at give udsatte borgere den hjælp, de betaler for.

Mindst 60 socialt udsatte og syge borgere har ikke fået den hjælp, de har betalt for hos den private socialrådgiver Ricky Magnussen og hans firma Privatraadgiver.com.

Det skriver netmediet DenOffentlige.dk.

“Den her opførsel er nødt til at blive kendt, så folk ved, hvad der foregår på det her marked for private rådgivere. Det er fuldstændig ureguleret,” fortæller Anders Esager Andersen, der er socialrådgiver i Ribe, og som selv har overtaget flere sager fra borgere, der tidligere har brugt Ricky Magnussen som partsrepræsentant.

En anden konkurrent, jurist Mette Heap, har ligeledes overtaget en række sager fra Ricky Magnussens tidligere kunder. Hun siger:

”Det er udsatte mennesker vi taler om her. Det er ofte mennesker, der har været syge i meget lang tid, og som har kæmpet med systemet i mange år. Når de med deres meget begrænsede økonomiske midler går til en professionel, gør de det som deres sidste håb, og i tillid til endelig at blive taget hånd om. Ricky Magnussen har i mange af de sager, jeg har overtaget, ikke foretaget sig andet end at opkræve startgebyr og månedlige betalinger. Det er fuldstændig uanstændigt,” siger Mette Heap til DenOffentlige.dk.

Ifølge netmediet erkender Ricky Magnussen, at der har været rod i forretningen.

“Jeg har været en dårlig leder og uheldig med valg af en medarbejder. Det erkender jeg, men vi er aktivt i gang med at rydde op, og skulle der være en borger, der er utilfreds med os, så kigger vi selvfølgelig på det,” siger Ricky Magnussen til DenOffentlige.dk.

“Efterhånden som det går op for mig, at den er helt gal, så overtager jeg alle sager fra pågældende, og vi begynder at rydde op i sagerne,” siger han.

Kilde: DenOffentlige.dk