Mona Striib er formand i FOA, der nu varsler konflikt mod det private plejefirma Vikapleje ApS. Foto: FOA / Pressefoto.

Privat plejefirma trues af konflikt: Nu kommer direktøren til forhandlingsbordet

15. maj 2019
Efter mere end to års forgæves forsøg på at få en overenskomst på plads med privat plejefirma, varsler FOA konflikt.

Fagforbundet FOA varsler nu konflikt mod det private plejefirma Vikapleje ApS, der er godkendt leverandør i Halsnæs Kommune. Varslet om strejke og blokade kommer efter flere års forgæves forsøg på at få en overenskomst i hus med plejefirmaet, der har omkring 15 ansatte.

Ifølge FOA går de 15 ansatte i virksomheden hvert år glip af knap 90.000 kroner i løn og pension sammenlignet med kolleger i andre private plejefirmaer, som har overenskomst med FOA, og i den kommunale ældrepleje.

 - Vi kan ikke acceptere, at medarbejdere som leverer pleje til de ældre i Halsnæs Kommune skal arbejde under ringere vilkår, end deres kolleger i den kommunale ældrepleje og andre private leverandører, siger formand for FOA Mona Striib om det konfliktvarsel, der netop er sendt til  Vikapleje ApS.

Konflikten er varslet til at at træde i kraft den 15. juni, hvor strejke og blokade betyder, at ingen medlemmer af FOA kan arbejde eller søge arbejde hos Vika Pleje. FOA har i øjeblikket fire medlemmer med job virksomheden.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Men måske kommer der skred i forhandlinger mellem plejefirmaet og FOA, inden konflikten bryder ud. I hvert fald har firmaet nu indvilget i at komme til forhandlingsbordet den 3. juni. Til Frederiksborg Amts Avis onsdag siger ejeren af familievirksomheden Morten Angly, at han nu er indstillet på en dialog i stedet for en kamp:

- Jeg har lavet en mundtlig aftale med FOA om, at vi skal mødes og indlede forhandlinger for at lave lokal aftale, siger Morten Angly til Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge Morten Angly er han først for nylig blevet gjort bekendt med, at FOA gennem mere end to år har forsøgt at få VikaPleje til at tegne overenskomst. Han siger også, at hans datter, som står for driften af virksomheden, på baggrund af beregninger ikke mente, at der var råd til at indgå overenskomst. 

- Men vi er enige om at finde plads til det. Men vi har kraftigt tænkt os at lægge op til, at FOA udligner de konkurrencemæssige vilkår mellem kommune og privat sektor. For de er ikke fair, siger Morten Angly til Frederiksborg Amts Avis.