I det britiske kongehus er der i hvert tilfælde noget om det. Mens prins Harry har valgt at træde tilbage og i den forbindelse er blevet ribbet for sine royale privilegier, så rykker storebroren, prins William, opad i det kongelige hierarki. Foto: Scanpix

Den enes død, den andens brød: Prins William forfremmet af dronning Elizabeth

26. jan 2020, 08:30
Prins William får ny titel kort efter broderens exit fra kongehuset.

Den enes død, den andens brød. Sådan lyder ordsproget og noget tyder på, at det også er sådan i virkelighedens verden. Det skriver People Magazine.

LÆS OGSÅ: Sara Bro gør det igen: deler bikinibillede på Instagram

I det britiske kongehus er der i hvert tilfælde noget om det. Mens prins Harry har valgt at træde tilbage og i den forbindelse er blevet ribbet for sine royale privilegier, så rykker storebroren, prins William, opad i det kongelige hierarki.

Prins William er blevet tildelt en ny prestigefyldt titel af sin farmor, dronning Elizabeth d. II.  Det betyder, at prins William nu kan kalde sig 'Lord High Commissioner to the General Assembly of the Church of Scotland'.

Det betyder, at den 37-årige hertug af Cambridge bliver dronningens personlige repræsentant for den skotske kirke, med hvad der af følger af officielle pligter og besøg.

LÆS OGSÅ: Grum film går tæt på Peter Madsens storhedsvanvid

On forfremmelsen er en direkte følge af hertuginde Meghan og prins Harrys royale exit er svært at vide, men det tyder på at loyaliteten fra den ældste bror er blevet belønnet, mens Harry er på vej ud i royal glemsel.

Dønningerne efter beskeden om Meghan og Harry udtræden af de forreste royale gelleder har endnu ikke lagt sig. Indtil videre har parret meddelt, at de med stor sandsynlighed slår sig ned i Canada.

LÆS OGSÅ: Kræftramte Bjarne har været i systemet i 20 år: 'Det er meningsløst'

De har mistet apanagen og har sagt, at de vil klare sig selv. Hvordan vides endnu ikke. Parret registrerede et varemærke, ’Sussex Royal’, men eksperter vurderer, at de ikke for lov af den engelske dronning til at benytte sig af noget, der relaterer dem til kongehuset. Så ’Royal’, må anses for, at være udelukket i et civilt varemærke.