På billedet ses den svenske prins Carl Philip i selskab med sin hustru prinsesse Sofia. (Arkivfoto) Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

Prins overrasker med nyt job

28. maj 2020, 08:50
Den svenske prins Carl Philip fik i midten af maj i al hemmelighed et nyt job.

Den 41-årige svenske prins Carl Philip, der er reserveofficer med majorgrad, fik i midten af maj måned et nyt job i det svenske forsvars hovedkvarter, hvor han skal arbejde som leder i den operative kommandocentral, skriver bt.dk

LÆS OGSÅ: Massiv udrykning efter vild biljagt - helikopter i aktion

Dermed skal han både koordinere de operative opgaver og indsatser for kampstyrkerne. Kommandocentralen har også til opgave at lede og koordinere indsatsen i forbindelse med udbruddet af corona-virus i vores naboland på den anden side af sundet.

Det er prinsen selv, der har ønsket at blive en del af teamet, oplyser det svenske kongehus. 

- Arbejdet sker på prinsens initiativ, skriver kongehuset og tilføjer:

- Prinsen stillede sig til rådighed for forsvaret efter et besøg hos indsatsholdet, som prinsen, på kongens vegne, gennemførte tidligere på foråret.

Dermed følger prinsen i sin hustru prinsesse Sofias fodspor, da hun i sidste måned tog et medicinsk lynkursus på tre dage for at være til gavn under corona-krisen. Bagefter kunne hun hjælpe til på Sophiahjemmet Hospital, hvor hun er æresmedlem af bestyrelsen. 

LÆS OGSÅ: Efter shitstorm: Nu svarer Lagkagehuset igen