Prinsesse Isabella, prins Christian, prinsesse Josephine, prins Vincent, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ankommer til begravelsen af de tre danske ofre for terrorangrebet i Sri Lanka fra Aarhus Domkirke i Aarhus, lørdag den 4. maj 2019. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Dansk prins trænede med Astralis-stjerner

22. maj, 13:20
Kronprins Frederik og prins Christian har besøgt det storvindende danske esportshold Astralis, skriver kongehuset i opslag på det sociale medie Instagram.

Det danske esportshold Astralis har gennem de seneste år vundet et hav turneringer og markeret sig med store resultater i computerspillet 'Counter Strike: Global Offense'. Og det er tilsyneladende ikke gået ubemærket hen, da kronprins Frederik torsdag sammen sin søn prins Christian aflagde esportsstjernerne et visit, fremgår det af et opslag fra kongehuset på det sociale medie Instagram. 

LÆS OGSÅ: Medarbejder sigtet - Ung kvinde fundet død i badekar

Astralis rangerer i øjeblikket som verdens bedste, hvilket ikke mindst skyldes, at atleterne lægger stor vægt på deres mentale og fysiske sundhed, der vedligeholdes i samarbejde med fysiske trænere, sportspsykologer og diætister. Det er grunden til, at en stor del af træningen foregår langt væk fra computerskærme. 

- Under dagens besøg deltog prins Henrik i en række øvelser sammen med Astralis-spillerne Peter "dupreeh" Rasmussen og Jakob "JUGI" Hansen, skriver kongehuset i opslaget og tilføjer:

- Her blev der gennemgået eksempler på øvelser, man som esportsatlet kan bruge for at præstere bedre, når man sidder i kampe, der kan vare fra en til syv timer. 

Vis dette opslag på Instagram

🎮⁣ Under sloganet ”To the Stars” er det danske esportshold Astralis de seneste år blevet et internationalt storvindende hold med store resultater i computerspillet Counter Strike: Global Offensive.⁣ ⁣ ⁣ For tiden rangerer holdet som verdens bedste, og i dag besøgte Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Prins Christian Astralis-holdet under deres træningsdag i København. Den mentale og fysiske sundhed er afgørende for esportsatleter, når de i konkurrencer på et splitsekund skal tænke klart og analysere, kommunikere og reagere under pres. Derfor foregår meget af holdets forberedelse væk fra computerskærmene og i stedet sammen med fysiske trænere, sportspsykologer og diætister. Under dagens besøg deltog Prins Christian i en række øvelser sammen med Astralis-spillerne Peter "dupreeh" Rasmussen og Jakob "JUGi" Hansen. Her blev der gennemgået eksempler på øvelser, man som esportsatlet kan bruge for at præstere bedre, når man sidder i kampe, der kan vare fra én til syv timer.⁣ ⁣ 📸 Kongehuset©️⁣

Et opslag delt af DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) den

I kølvandet på besøget udtrykte Astralis-stjernen Peter 'dupreeh' Rasmussen sin begejstring over det kongelige visit.

- Havde muligheden for at møde Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik og Prins Christian i dag for at tale om Astralis samt fysisk og mental sundhed i esport. Meget spændende dag. Det var en ære, skriver han i et opslag på Instagram.

LÆS OGSÅ: Ekspert om Mette F. - "Operation har været en succes"