20200106-145923-L-1920x1080we
(Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Prins Christian fylder år

14. okt 2020, 09:00
Coronapandemien har også påvirket kronprinsparrets ældste barn, prins Christian, som nu fylder 15 år.

Nytårsaften holdt dronning Magrethe sin traditionsrige tale, og da 2019 gik på hæld, nævnte hun for første gang specifikt prins Christian og beskrev ham som en ung mand med hele livet foran sig.

Den unge prins skal som den ældste af kronprinsparrets børn engang ude i fremtiden overtage tronen som konge af Danmark.

Den 15. oktober fylder han 15 år.

Det markerer kongehuset med fire nye fotos af den royale fødselar.

Selv om prins Christians fremtid har været mejslet i sten, siden han kom til verden, har kronprins Frederik insisteret på at give ham så normal en opvækst som overhovedet muligt.

Kronprinsparret har sendt prins Christian i en ganske almindelig børnehave og siden i en almindelig folkeskole på Tranegårdskolen i Hellerup.

I begyndelsen af året forlod han midlertidigt sine kammerater og tog sammen med sine yngre søskende, 13-årige prinsesse Isabella og de 9-årige tvillinger prins Vincent og prinsesse Josephine, til Schweiz for at gennemgå et 12 uger langt skoleforløb.

- Vi har glædet os rigtig meget til at prøve at lære et nyt land at kende lidt bedre og lære skolegangen hernede i Schweiz og til at stå lidt mere på ski og til at få lov at kende nogle mennesker fra forskellige lande, sagde prins Christian ved en kort presseseance.

Det blev dog ikke til mange ture ned ad pisterne eller på skolebænken, før opholdet blev afbrudt af coronapandemien.

Den har også haft konsekvenser for prins Christians konfirmation.

Han har fulgt konfirmationsforberedelserne med sine klassekammerater med henblik på at blive konfirmeret i foråret. Grundet pandemien skulle konfirmationen rykkes til en dag efter sommerferien, men den er siden foreløbigt udsat til engang i 2021.

Som det ældste barn af kronprinsparret, skal den unge prins en dag være konge af Danmark og stå i spidsen for monarkiet.

Han havde sin første officielle opgave som femårig, da han - dog assisteret af sin farfar, prins Henrik - afslørede et portræt på Rosenborg Slot.

De seneste år har prins Christian haft en mere fremtrædende tilstedeværelse end hidtil.

Da hans farmor, dronning Margrethe, fyldte 80 år den 16. april, blev de tre generationer af arvefølgen foreviget - regenten og de to kommende konger, kronprins Frederik og prins Christian - i Riddersalen i Christian IX's Palæ.

Prins Christian var ligeledes blandt de officielle gæster, da prinsesse Ingrid Alexandra af Norge blev konfirmeret sidste år.

Hun har samme position i det norske kongehus, som prins Christian har i det danske.

Også på kongehusets officielle Instagram-side er den unge prins trådt mere frem.

Han har blandt andet sendt en hilsen - sammen med sine søskende - til dronning Margrethe, og han sendte en personlig hilsen til sin far, kronprins Frederik, og har deltaget de to gange, hans fødselsdagsløb, "Royal Run", har været afholdt.

Også de mere private sider af prinsen har kongehuset vist frem på de sociale medier.

Da prins Christian fyldte 14 år sidste år, forevigede kronprinsesse Mary den unge prins i færd med sin yndlingsinteresse - tennis - og sammen med sin bedste ven, familiens hund, Grace.

Se det nye fødselsdagsfotos her: https://www.instagram.com/p/CGWgYFTgZk1/

/ritzau/