Prins Charles pudsede klima-glorien ved topmødet i Davos. Samtidig fløj han 25.000 på 11 dage forud for mødet. Foto: Scanpix

Prins Charles fløj 25.000 kilometer før møde med Thunberg

27. jan, 08:12
Det engelske kongehus er kommet i uføre, efter afsløringer om prins Charles vilde forbrug af flytransport.

Som om det engelske kongehus ikke allerede var rigeligt i vælten er der nu blevet båret endnu mere brænde til medeibålet. Og her skal prins Charles ikke frygte flammerne så meget som den co2, der bliver udledt sammen med røgen.

SE BILLEDSERIEN: Hundredevis af nøgne vinterbadere til festival i Skagen

For det er netop kongehusets klimaindsats mediet Mail on Sunday kaster sig over.

Flot så det nemlig ud, da prins Charles ankom til det World Economis Forum i Davos. Her kom den engelske prins i en eletrisk Jaguar. Og så skulle den hellige grav være vel forvarret. Men prinsen gjorde regning uden vært. 

Forud for den symbolske ankomst i elbil havde prinsen brændt co2 af i en grad, der har fået Mail on Sunday til at regne på sagerne. 

LÆS OGSÅ: Skat tjekker færre virksomheder og finder mere snyd: Det lugter af svindel

På 11 dage, der ledte op til mødet fløj prins Charles 25.749 kilometer i privatfly og helikoptere. Alt sammen kort før han holdt en tale om klimaforandringer, vigtigheden af at beskytte dyre- og planteliv og ansporede at vi passer bedre på kloden. 

Og ved samme lejlighed trykkede prinsen så klimaforkæmpernes maskotbamse, Greta Thunberg, i hånden. 

En talsmand for det engelske kongehus forsvarer prinsen tunge klimaaftryk og siger, at det hører med til jobbet at flyve rundt. 

SE BILLEDET: Britney i bikini lagt for had på nettet

- Global rejseaktivitet er en uundgåelig del af prinsen rolle som seniormedlem af den kongeligefamilie, når han repræsenterer Storbritanien uden for landets grænser. Når han rejser på vegne af den elgelske regering kan han ikke selv vælge, hvor rejsen går hen, lige som han ikke kan vælge, hvordan han kommer frem til destinationen, lyder det fra officielt hold. 

SE PRINSENS KLIMATALE HER: