En pædagogmedhjælper fik forkert løn, og nu skal arbejdsgiveren betale penge tilbage. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Principiel dom: Forkert løn er arbejdsgivers ansvar

19. dec 2019, 15:32
En pædagogmedhjælper fik medhold i, at det er arbejdsgiverens ansvar, at den løn der udbetales er korrekt. Det kan få stor betydning for fremtidige sager, mener FOA, der førte sagen.

FOA har netop vundet en principiel sag i Arbejdsretten. Sagen handler om en pædagogmedhjælper, der ved en fejl i kommunen, aldrig blev placeret korrekt i lønsystemet og derfor fik forkert udbetalt løn.

Dommeren gav FOA, der førte sagen for medhjælperen, medhold, og derfor skal Vesthimmerlands Kommune nu betale pædagogmedhjælperen 47.258 kroner.

LÆS OGSÅ: Pige på el-løbehjul dræbt i ulykke - Bilisten var på stoffer

- Dagens dom slår fast, at en medarbejder har ret til at gå ud fra, at den løn, der udbetales fra arbejdsgiver, er korrekt. Det betyder, at krav på efterbetaling af løn først bortfalder på grund af forældelse efter 10 år, hvis medarbejderen har modtaget for lidt i løn på grund af en fejl fra arbejdsgivers side, og medarbejderen ikke har opdaget fejlen, siger chefjurist Ettie Trier Petersen fra FOA ifølge en pressemeddelelse.

Kommunen, der blev repræsenteret af KL i retten, mente, at de kun skulle efterbetale fem år tilbage i tiden fra kravet, der blev stillet i 2016.  

LÆS OGSÅ: Lokomotivfører står frem - "Jeg har lige slået seks mennesker ihjel"

Dommen kan få stor betydning fremover, vurderer chefjuristen fra FOA:

- Vi har lige nu omkring 40 sager liggende, som bliver påvirket af denne afgørelse, og som tvinger arbejdsgiverne til at følge lovgivningen i forhold til forældelsesfristen, siger hun.