Den konservative gruppeformand Mai Mercado (tv), som her ses sammen med Venstres Inger Støjberg, mener ikke statsministeren kan ignorere, at et flertal i Folketinget. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix (arkiv)

Presser Mette F.: ”Dybt kritisabelt”

7. nov 2019
Afviser Mette Frederiksen igen at møde op til samråd, vil det "virkelig ikke vil være befordrende for et godt samarbejde mellem regeringen og oppositionen", siger Mai Mercado (K).

Statsminister Mette Frederiksen (S) har afvist at møde op til et samråd, som fire af de blå partier havde indkaldt statsministeren til.

LÆS OGSÅ: Mikkel Beha i afsløring på direkte tv

De fire partier vil have hende til at forklare, hvorfor syv ud af ni nyansatte presse- og kommunikationschefer har tætte bånd til Socialdemokratiet.

Statsministeren er ikke forpligtet til at møde op. Men den konservative gruppeformand Mai Mercado siger til Berlingske, at det vil være "dybt kritisabelt", hvis Mette Frederiksen fastholder sin afvisning.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Jeg mener ikke, at statsministeren kan ignorere, at et flertal i Folketinget ønsker et samråd. Det vil være at tilsidesætte Folketinget. Alt andet vil være uhørt, siger Mai Mercado.

Mette Frederiksen har henvist til skatteminister Morten Bødskov (S), som har det overordnede ansvar for personalemæssige forhold.

Det er De Radikale, partierne i blå blok, Alternativet og Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der netop har stiftet partiet Fremad, som ønsker statsministeren i samråd efter Berlingske har beskrevet, at seks ud af otte nyansatte presse- og kommunikationschefer i landets ministerier har bånd til regeringen.

Siden har DR kunnet fortælle, at også Klimaministeriet har ansat en kommunikationschef med nære forbindelser til Socialdemokratiet og den pågældende minister.

Det er især oppositionen, som frygter, at Socialdemokratiet er ved at politisere embedsværket ved at besætte ledende poster med folk, der har tætte bånd til partiet.

Ifølge Mai Mercado er det derfor  "yderst relevant", at statsministeren møder op til samrådet.

- Det her handler om, at den danske forvaltningstradition er under pres. Samrådet handler ikke om de enkelte ansættelser, og derfor giver det ikke mening at sende skatteministeren, siger Mai Mercado til Berlingske.

Hun mener desuden, at endnu et afvisning fra statsministeren "virkelig ikke vil være befordrende for et godt samarbejde mellem regeringen og oppositionen".

LÆS OGSÅ: Kendt restaurant går konkurs