Den konservative præst Marie Høgh langer ud efter Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen. (Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Præst raser over Ellemann: - Det skærer mig i hjertet

9. maj, 12:56
Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, glemmer sjælens behov for kultur, historie og dannelse, lyder det fra præst og debattør Marie Høgh.

Den konservative præst Marie Høgh er langt fra tilfreds med en udmelding fra Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, om genåbningen af samfundet i kølvandet på udbruddet af corona-virus i Danmark, skriver bt.dk

LÆS OGSÅ: Corona-skader - Danske læger slår alarm

- Vi mener, vi skal starte, der hvor vi betaler for vores velfærdssamfund. At vi starter med den del af Danmark, som giver flest arbejdspladser og en samfundsøkonomisk gevinst, har Jakob Ellemann-Jensen tidligere udtalt til Ritzau. 

Men ifølge Marie Høgh er det udtryk for åndellig fattigdom, hvis man kun fokuserer på umiddelbare behov, men glemmer sjælens tørst efter kultur, historie og dannelse.  

- Det skærer mig i hjertet som borgerlig, at man kan sidde som formand for det borgerlige Danmark, som traditionelt har læst bøger og gået på museer og haft åndeligt omløb i hovedet, at man kan blive så kapitalistisk og materialistisk og have så indskrænket et syn på, hvad et menneskes behov er, siger hun til bt.dk og tilføjer senere i interviewet:

- Ser man på andre lande, har de faktisk valgt at åbne den del af samfundet først, der hedder museer, kirker og kulturinstitutioner, som gør, at vores sjælelige liv får det bedre.

Marie Høgh har tidligere stillet op som kandidat til Folketingsvalget for De Konservative. 

LÆS OGSÅ: Politi gør uhyggeligt fund hos kendis