Tæt på verden: Præsident omringet af korrupte kolleger

28. feb 2013, 08:40
Flere ministre og topfolk i Indonesiens regeringsparti i korruptionssager. Nu er formanden trådt tilbage.

Lederen af Indonesiens regeringsparti, Anas Urbaningrum, er trådt tilbage efter en offentlig kommission offentlige har udpeget ham som mistænkt i en korruptionssag. Han er formand for præsident Susilo Bambang Yudhoyono’s Demokratiske Parti.

Formanden sigtes for at have modtaget gaver til sin egen konto i forbindelse med opførslen af et sportskompleks i Vestjava, skriver AP. Nyhedsbureauet citerer lokale kilder for, at der er tale om en gave af en bil til 75.000 dollars. Det skal være sket, før han blev formand.

En tidligere sportsminister er også trådt tilbage efter beskyldninger om endnu større betalinger i forbindelse med den samme sag. Sidste år måtte partiets kasserer 4 og et halvt år i fængsel for korruption. Også et kendt parlamentsmedlem er gået den tunge gang til fængsel af samme grund.

Præsident Yudhoyono er givet alt andet end begejstret, idet han i sin tid blev valgt som sit partis præsidentkandidat på en påstand om, at han er renheden selv.

Tæt på verden

Journalist, Dan Larsen, verdensnyt.dk, skriver nyheder om de fattige lande for Avisen.dk. Danida bidrager til projektet.