Det populære underholdningsprogram "Lykkehjulet" vender til efteråret tilbage på skærmen med tv-vært Mikkel Kryger i front. Han ses her sammen med TV2-kollegaen Louise Wolff. (arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Populær TV 2-vært: Jeg var opløst i tårer

6. jan, 09:04
Tv-vært Mikkel Kryger blev ramt i hjertet af filmen "Manchester by the Sea" og elsker alt om japansk kultur.

Go' Morgen Danmark-værten Mikkel Kryger har en bred smag, når det kommer til kultur.

Han elsker alt fra Ørkenens Sønner til podcasts om det moderne Japan, og så er han ikke bleg for at fælde en tåre, hvis han ser en rørende film hjemme i sofaen, når sønnerne Max og Lui er lagt i seng.

Her fortæller den 36-årige tv-vært, der står i spidsen for TV2's relancering af "Lykkehjulet", om sit kulturforbrug:

Hvilken film så du sidst?

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Når man har to små børn, er det meget sjældent, man kommer i biografen, men det sker en gang imellem. Den sidste film, jeg så i biografen, var Tarantinos "Once Upon a Time in Hollywood", men jeg synes faktisk ikke, den var så god. Jeg havde glædet mig sindssygt meget til at se den og havde store forventninger, for jeg er kæmpe Tarantino-fan, men jeg synes simpelthen ikke, den var særlig vedkommende eller interessant. Så jeg gik ud fra biografen og var lidt ærgerlig.

- Til gengæld streamede jeg for nylig "Manchester By The Sea", og den var fuldstændig vidunderlig. Jeg kan ikke mindes en film, hvor jeg har været så opløst i tårer. Den landede lige ned i mit liv - vi er en børnefamilie, og den tragedie, familien kommer ud for i filmen, kan jeg slet ikke forestille mig. Der er nogle scener, som jeg næsten ikke kan få ud af hovedet. Den ramte mig lige i hjertet, hold nu kæft. Det er en af de bedste dramafilm, jeg nogensinde har set, siger han.

Hvilke serier streamer du?

- Når børnene er puttet om aftenen, har min kæreste og jeg haft nogle serier, vi har set. Vi afsluttede "Game of Thrones", som vi begge har fulgt fra start, og lige nu er vi i gang med "The Good Morning Show" på Apple+.

- Jeg synes, den er sjov også i forhold til det arbejde, jeg har (som vært på Go' Morgen Danmark, red.). Serien handler om makkerskabet mellem to værter, og der kommer en MeToo-skandale og et kæmpe drama. Den er pisse fed, og Steve Carell og Jennifer Aniston spiller fuldstændig forrygende.

- Derudover har jeg været mega begejstret af DR's "Doggystyle". Jeg synes, det er en fed måde at lave vedkommende og meget ærlig ungdoms-tv på, siger han.

Hvilke podcasts lytter du til?

- Jeg er ikke helt hoppet med på podcastbølgen. Jeg har hørt "Den nye stil" med Pelle Peter Jencel om den danske hiphop-historie, og den kunne jeg godt lide, og derudover hører vi "Mads & Monopolet" derhjemme.

- Ellers har jeg hørt nogle japanske podcasts. Jeg læser japansk og øver mig på at tale sproget flydende, og der er nogle ret gode podcasts til japansk sproglære. Dem hører jeg tit, når jeg kører bil og skal rundt i landet. I podcastene fortæller udlændinge blandt andet om deres oplevelser med sproget og hvilke misforståelser, de er stødt på. Så der er noget historiefortælling i dem og ikke bare en dame, der gentager ordet "paraply" otte gange. Det kan jeg godt lide, siger han.

Hvilket program får dig til at tænde for fjernsynet?

- Jeg elsker alle live-programmer og har en forkærlighed for alt, der er direkte. Det har en helt anden nerve, og jeg kan godt lide uforudsigeligheden. At vi er sammen om det, der sker lige nu og her. Det kan være store sportsbegivenheder som OL, store nyhedshistorier eller valgdækning. Det elsker jeg.

- Men det, jeg ser mest i fjernsynet, er fodbold, og særligt den engelske liga. Hver gang, der er Premier League, tænder jeg for fjernsynet. Uden sammenligning. Derudover ser jeg sindssygt meget børne-tv, fordi jeg har to unger, så der kører pænt meget "Gurli Gris" og "Pyjamasheltene" derhjemme, siger han.

Hvilken bog ligger på dit natbord?

- Jeg ville ønske, at jeg læste flere bøger. Til jul og fødselsdag ønsker jeg mig tit japanske bøger om japansk mad og japansk kultur. Den roman, der hedder "Døgnkioskmennesket" af Sayaka Murata, er en suveræn bog. Den siger virkelig meget om det moderne Japan og japansk kultur og fremmedgørelsen over for seksualitet. Den er virkelig interessant, siger han.

Hvilke magasiner køber du?

- En sjælden gang køber jeg Euroman, men det sker ikke så tit. Hvis jeg føler, at jeg har brug for lidt inspiration til tøj og design, kan jeg godt finde på at købe det. Ellers læser jeg mest onlinemagasiner som Soundvenue og Ekko, siger han.

Hvor går du ud for at være kulturel?

- Det er meget forskelligt. Jeg har en meget bred smag, når det kommer til kultur. Jeg var for nylig inde at se "Ørkenens Sønner" med to gode venner, og det var skide godt. Samtidig har jeg årskort til Louisiana, som jeg tit besøger, og vi tager også tit på Experimentarium med børnene. Hvis jeg skal i biografen, kan jeg godt lide de mindre biografer i København, for eksempel Grand Teatret i Indre by eller Park Bio på Østerbro.

- Efter vi er blevet forældre, synes jeg også, vi er blevet gode til at opsøge børnekultur i byen som børnejazzfestivaler, nye kulturhuse for børn eller Tom McEwans juleshow. Der er så mange gode, interessante, kreative og anderledes kulturtilbud til børn derude, og jeg synes, det er en fed måde at være sammen som familie på, siger han.

"Lykkehjulet" har premiere 6. januar på TV2 Charlie og TV2 Play.

/ritzau/