DR-journalist og korrespondent Stephanie Surrugue. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix

DR-journalists store sorg: 'Jeg undte ham, at han ikke skulle sygne hen i en hospitalsseng'

6. jul 2020, 11:32
DR-korrespondenten Stephanie Surrugue mistede sin far i en ung alder.

Som bare 20-årig blev den populære DR-journalist og korrespondent Stephanie Surrugue ramt af en stor sorg.

Hendes far faldt pludselig om i haven og døde. Selvom han havde været hjertesyg, efterlod faderens bortgang et stort tomrum, fortæller Stephanie Surrugue i et interview med Ud & Se.

- Min far faldt om i græsset men søndag med kaffekoppen i hånden. Jeg var 20 år, og det var traumatiske ikke at få muligheden for at sige farvel. Men jeg undte ham, at han ikke skulle ligge og sygne hen i en hospitalsseng, siger DR-journalisten med det dansk-franske ophav.

Dødsfaldet skete kun et halvt år inden, at hendes kæreste på daværende tidspunkt også mistede sin far.

I interviewet fortæller Stephanie Surrugue, hvordan hun som korrespondent i Paris har oplevet coronakrisen på nærmeste hold. I starten af april blev hun også sendt til Barcelona i Spanien.

Hun fortæller blandt andet om en episode fra en parkeringskælder i den catalanske storby, hvor der var opbevaret 300 kister med coronaofre. Det var en grænseoverskridende oplevelse, fortæller Stephanie Surrugue, men tv-indslaget til DR skulle laves.

- Hvis man havde en lille del i sig, der ikke havde lyst til at gå ned i den parkeringskælder, skal man ikke være journalist. Tværtimod tænkte jeg, at her var en enkel måde at fortælle danskerne på, at den her krise er alvor. I ét billede, siger Stephanie Surrugue.

Læs hele interviewet her.