Polsk entreprenør: Det er løgn

15. jan 2011
Polsk entrepenør afviser blankt beskyldninger om trusler og tæsk mod ansatte.

Polsk bygherre nægter at have noget at gøre med Avisen.dk's afsløringer af, hvordan polske håndværkere modtager trusler og får tæsk.

Gennem længere tid har Avisen.dk forgæves forsøgt at få kommentarer fra de anklagede byggeentreprenører fra JMJ Byggeservice og Jack Holding til afsløringerne af, at deres polske håndværkere er blevet udsat for tæsk eller trusler om tæsk.

Det er sket efter, at de ansatte har klaget over deres forhold.

Men efter afsløringerne møder Avisen.dk den polske entreprenør fra Jack Holding, Jacek Piasecki, i et køkken i Kastrup.

Ifølge Jacek Piasecki betaler Malernes Fagforening polakkerne for at komme med løgnagtige påstande mod hans firma, fordi fagforeningen ikke ønsker polakker i Danmark. Han anklager Malernes Fagforening for at bruge mafialignende metoder.

"De giver polakkerne penge for at lyve," siger Jacek Piasecki, der også mener, at fagforeningens ansatte er racister.

Malernes Fagforening og de ansatte polakker fortæller, at et tæskehold dukkede op en nat efter de havde klaget til Malernes Fagforening over dårlige boligforhold. Men det er løgn, fortæller Jacek Piasecki.

"Fredag aften var der nogle af dem, der kom op at skændes -  jeg kørte to fyre på hospitalet, og tre sendte jeg hjem til Polen. Den ene havde også en kniv. Jeg blev bange og smed dem væk," siger han.

Han oplyser, at de, der skulle en tur på hospitalet, stadig er i Danmark, at de var blevet meget fulde, og at han tog ud til huset, fordi han blev tilkaldt.

Udover korporlige tæsk skrev Avisen.dk også om flere polakker, der bliver truet.

Læs også: Østarbejdere: 'Vi bliver truet med tæsk'

"Jeg har hørt, at nogle af mine andre ansatte har ringet til dem. Men jeg ved ikke, hvad de har sagt. Jeg sagde, at de skulle stoppe," siger Jacek Piasecki.

Han er ked af situationen og mener, at fagforeningen skal stoppes.

"Selv hvis mine ansatte er blevet fyret, er de stadig venner med mig. Jeg er en lille person - jeg kan finde mig et andet arbejde. Det betyder ikke så meget," siger Jacek Piasecki.