Politisk pres på LO: Få lavet kvindekvoter

23. aug 2010
Ligestilling nu. Ellers må fagbevægelsen lave kvindekvoter, mener S, SF og Enhedslisten.

"Det er simpelthen pinligt. Jeg synes, at fagbevægelsen burde gøre noget alvorligt ved det problem. Hvis ikke selv man kan opdyrke talenter til bestyrelsen, så må man se på kønskvotering."

Sådan lyder den skarpe reaktion fra SF's ligestillingsordfører Pernille Vigsø Bagge på Avisen.dk's gennemgang af fagbevægelsens hovedbestyrelser, hvor mændene i høj grad dominerer.

Hun opfordrer fagbevægelsen til øjeblikkelig at lave en plan for, hvordan man vil bringe ligestilling ind i bestyrelseslokalerne.

Johanne Schmidt-Nielsen: Ikke godt nok
 
Holdningen bakkes op af Enhedslistens ligestillingsordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

"Det er ikke godt nok, at kvinder er underrepræsenterede et sted som i fagbevægelsen, hvor man rent faktsik har ligestilling som mærkesag," siger hun.

Johanne Schmidt-Nielsen opfordrer medlemmerne i de forskellige fagbevægelser til at stille forslag op om at lave kvindekvoter i fagforeningerne.

S hiver fat i fagforeningsbosser

Også Socialdemokraterne er med på idéen om kvindekvoter, men det må først og fremmest være fagforeningerne selv, der tager fat i problemet, siger Julie Rademacher, ligestillingsordfører hos Socialdemokraterne.

"Jeg synes, det er for dårligt, og det må der gøres noget ved."

Hun vil nu stille spørgsmål til fagbosserne om, hvordan de vil sikre ligestilling i de respektive fagforeninger.

Fagforbund overvejer kvoter

To af de store LO-forbund, FOA og HK, er klar til at indføre kønskvoter i fagbevægelsens bestyrelser for at få flere kvinder ind.

Hos FOA har man forsøgt at tilskynde kvinderne til at deltage i bestyrelserne, understreger formand Dennis Kristensen.

"Men hvis ikke det hjælper at gøre det attraktivt for kvinderne at komme ind, så synes jeg, vi bør overveje, om det ikke er kvoter, der er vejen frem," siger han.

HK har allerede vedtaget, at minimum 40 procent af medlemmerne i forbundets bestyrelse skal være kvinder. Næstformand Mette Kindberg påpeger, at de 18 LO-forbund har stemt for en form for kvotering, som har sikret flere kvinder i LO's bestyrelse.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Når vi selv har været med til at beslutte det i LO, så synes jeg også, at medlemsforbundene skal arbejde på ligestilling i deres egne bestyrelser," siger hun.

"Jeg synes, det klinger hult, hvis vi er ude at sige, at der minimum skal være 40 procent kvinder i bestyrelserne, og så at vi ikke har det selv," siger hun.

Hos 3f afspejler bestyrelsen heller ikke medlemssammensætningen, men det bliver måske allerede lavet om til kongressen i efteråret. Her bliver stillet et såkaldt mangfoldighedsforslag, der skal sikre at både køn, alder og etnicitet bliver repræsenteret ligeligt i bestyrelsen.

Professor: Det skriger til himlen

Og kvindekvoter hos fagforeninger kan være en god idé, mener professor, Nina Smith fra Århus Universitet, der har forsket i ligestilling.

"Et sted som FOA - der skriger det jo til himlen, at man ikke får kvinderne med," siger hun.

Hun tilføjer, at Danmark allerede sakker langt bagud med ligestillingen i forhold til Norge og Sverige.