Politireformens bagmand ønsker færre ledere

23. apr 2010
Der er chefoverskud i dansk politi, fastslår reformbagmand Bonnerup.

Der er alt for mange chefkasketter i dansk politi.

Sådan lyder det nu fra flere sider. Og det er politireformens bagmand, Erik Bonnerup, enig i.

Læs også: Der er for mange chefer i politiet

Han var formand for det visionsudvalg, der kom med deres bud på fremtidens politireform.

Erik Bonnerup retter en skarp kritik mod, at der som en del af politireformen blev oprettet 12 stillinger som vicepolitidirektører i de nye storkredse.

"Den rose er bestemt ikke groet i visionsudvalgets have. Da Rigspolitiet oprettede disse stillinger, så var det tydeligt at se, hvilken vej det bar fremad. Problemet var, at der skulle være plads til så mange chefer, som overhovedet muligt. Det var en bekvem, men meget forkert måde at løse problemerne på," siger han.

En vissen rose

Men det er ikke kun blandt jurister i dansk politi, at der kan skæres i antallet af chefer.

Midt- og Vestjyllands Politikreds er netop nu i gang med at sætte tal på antallet af politiudannede chefer, der kan skæres væk.

Og det er en fornuftig ide, fastslår Erik Bonnerup.

"Der skal ikke herske tvivl om, at der er for mange cheflag i dansk politi. Det giver en bureaukratisk og uklar ledelse. Og så har det desuden negative konsekvenser for økonomien," siger Erik Bonnerup, der har beklædt en række tillidsposter i dansk erhvervsliv og den offentlige administration.

I forbindelse med politireformens vedtagelse i 2007, blev der skåret ned i antallet af chefer i dansk politi, da man gik fra 54 til 12 politikredse. Et af reformens mål var også at sikre en mere effektiv ledelse af det daglige politiarbejde.

Erik Bonnerup opfordrer rigspolitichefen til ikke at genbesætte chefstillingerne, når medarbejderne løbende går på pension.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her